Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wybrałem te zębatki bo są w dobrej cenie i wytrzymałe. Jedyna rzecz która mnie martwi to że strasznie "miałczom" i to nie tylko u mnie. Zobaczymy co będzie jak kumpel mi jest włoży z nowymi łożyskami i podkładkami :)

Posted

To normalne że miałczą, dzieję się tak z racji przełożenia jakie w nich zastosowano, zębatka silnikowa zapier.... nieporównywalnie szybciej w porównaniu z zębatkami o zwykłym przełożeniu.

Posted

To normalne że miałczą, dzieję się tak z racji przełożenia jakie w nich zastosowano, zębatka silnikowa zapier.... nieporównywalnie szybciej w porównaniu z zębatkami o zwykłym przełożeniu.

No tak ale Marcinek83 pisał ze jego był ultra cichy...

• 2 weeks later...
Posted

kumpel też ma te zębatki i zgadnijcie co... ta sama poszła się rypać na M150 bodajże. Na moje wada produktu.

A co do ITU i sprężyn rzędu 120-140 to w moim PJ-25 na stock zębach i silniku SYSTEMA Energy ROF był 18 k/s batka 9,6/2000 FF na 1k kulek starczała, po zmianie zębów na ITU ROF bez zmian i batka na 3k kulek starcza. Jednak warto mieć taka konfigurację na takim springu.

Taki mały OT

Posted

kumpel też ma te zębatki i zgadnijcie co... ta sama poszła się rypać na M150 bodajże. Na moje wada produktu.

A co do ITU i sprężyn rzędu 120-140 to w moim PJ-25 na stock zębach i silniku SYSTEMA Energy ROF był 18 k/s batka 9,6/2000 FF na 1k kulek starczała, po zmianie zębów na ITU ROF bez zmian i batka na 3k kulek starcza. Jednak warto mieć taka konfigurację na takim springu.

Taki mały OT

A pamiętasz może gdzie je kupił ??

• 2 weeks later...
Posted

No właśnie się teraz zastanawiam czy dalej ich używać. Pewien czas temu kupiłem te zębatki FRAGER'a ale jeszcze nie wstawiłem ich bo wyszło jeszcze kilka drobnych komplikacji z GB. Mam nadziej że nie będzie powtórki.

Ale martwi mnie jedna rzecz, jak czytałem o tych zębatkach to dużo osób je chwaliło, a teraz coraz więcej osób z nich rezygnuje.