Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, posiadam replikę MP5 od JG, którą wczoraj rozbierałem w celu wymiany okablowania. Po złożeniu okazuje się, że replika nie działa, a dokładnie to zacina się tłok tzn. tylko trochę naciąga sprężynę (stockowa) i dalej ani drgnie mimo, że działa na baterii 9.6 naładowanej. Czy może to być wina złego podkładkowania ? Bądź czegoś innego ?

Posted

Albo rzeczywiście źle spodkladkowane zębatki... rozbierz gb jeszcze raz i spróbuj ruszyć zębatkami bez sprężyny i zespołu cylindra, ale koniecznie na skręconym gb (przynajmniej 2 śrubki). Zębatka tłokowa powinna zrobić swobodnie 2-3 obroty.

Posted

Opór na kablach raczej nie bo wcześniej wstawiłem SP120 i strzelał normalnie do momentu w którym się zacięło więc pomyślałem nad mocą i wstawiłem starą sprężynę, pierwszy problem jaki się pojawił to, że bez wciśnięcia spustu sam strzela po podłączeniu baterii, ale jakoś to zlikwidowałem ( nie wiem jak ale spoko ), lecz gdy złożyłem drugi raz wszystko było w porządku lecz znowu się zacinał, bardzo możliwe że podkładki mi się pozamieniały po rozbieraniu.

PS. Jednak może i okablowanie, to od razu zapytam jakiej grubości powinno być ? Jeżeli dobrze pamiętam to 2mm(2) tak ?

Posted

Kupiłem kable 1,5mm ale okazały się za grube i gdy gearbox'a zamknę to w którymś miejscu gearbox przecina kabel i jest przebicie, że albo w ogóle nie strzela albo strzela ciągle. Dziś pojadę i kupię kable 1mm te na pewno będą dobre i zobaczymy co z tego wyjdzie. Byłbym zapomniał, poprawiłem podkładkowanie, teraz jest już dobrze, zostały tylko kable .

Posted

Dzięki wszystkim za pomoc :) Problem rozwiązany. Okazało się, że podkładkowanie które robił fachowiec było złe oraz okablowanie które wymieniłem na 1mm i teraz już wszystko jest w porządku :D