Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam dziwny problem z repliką Cm 0.28 (dodam, że jest to moja pierwsza replika i nie bardzo mam pojęcie w tych sprawach).

Otóż po wystrzeleniu kilku kulek na ogniu ciągłym replika przestaje podawać kulki i strzela tzw. blankami. Dzieje się to zarówno na magazynkach HI jak i MID cap.

Magi mam nowe, więc to nie one sprawiają problem.

Posted (edited)

Może po prostu masz badziewne kulki? Spróbuj na jakichś lepszych (G&G)

:-F :lol: Co to za wyraz? Jakiś, jak już...

Przestaje podawać kulki - hi cap się "zmęczył", a mid capa załatwiłeś, jak źle go używałeś za pierwszym razem.

Na chłopski rozum problem jest w tym, że jak podaje kulki na początku a potem nie, to wina jest w urządzeniu podającym kulki czyli magazynku. Jeśli masz możliwość, to pożycz inny mag i spróbuj na nim.

EDIT.

Obsługa magazynków low-cap / mid-cap

1) Całkowicie nowych magazynków nigdy nie nabijaj do pełna.

2) Zanim zaczniesz używać magazynka to nasmaruj go minimalną ilością silikonu.

3) Następnie należy przeprowadzić następujące czynności.

- Najpierw magazynek nabić 10 kulkami i zwolnić wszystkie.

- Następnie załadować go 20 kulkami i znowu zwolnić wszystkie.

Ładowanie i zwalnianie należy powtarzać aż dojdzie się do całkowitej pojemności magazynka.

Tą czynność przeprowadź paręnaście razy...

4) Jeżeli nie używasz magazynków nigdy nie zostawiaj ich naładowanych!!!

Z asgshopu.

Pozdrawiam.

Edited by grzechotnik
Posted

Nie mogę Ci stwierdzić dokładnie czy wina leży w magazynku, ale większość faktów wskazuje na tak. Tak jak pisałem przedtem sprawdź na innym magazynku.

Otóż po wystrzeleniu kilku kulek na ogniu ciągłym replika przestaje podawać kulki i strzela tzw. blankami

Rozwiń to bardziej, ale napisz przejrzyście.

Pozdrawiam.

Posted
Rozwiń to bardziej, ale napisz przejrzyście.

W momencie, gdy naciskam spust w trybie ognia ciągłego kilka (około 10) kulek leci normalnie, a potem przestają wylatywać z lufy i słychać tylko puste uderzenia tłoka.

Posted

Na Hi jest o wiele gorzej (na nim nawet 5 kulek nie wystrzelę), ale jego już nawet nie używam, bo jak wspomniałem jest zepsuty (czego jestem pewny :-F ).

Co do Mid- capów mam 2 zakupione w tym samym czasie i z każdym z nich mam podobny problem.

Posted

Zmień magi. Za słaba sprężyna w magu, nie ma siły wypchać kulek, a przy pomocy grawitacji kulki "same wylatują" z maga co wyklucza w pewnym stopniu problemy z zespołem komory hop-up.

Również pozdrawiam ;-) .