CINcinTM Posted June 28, 2010 Report Posted June 28, 2010 Witam Mam problem. Jestem nowym posiadaczem repliki R17 od Army. jest to moja pierwsza replika gazowa i od początku mam problemy z obsługą, 1 sprawa: nabijanie gazem, za każdym razem gdy próbuje wbić greengas do magazynka, tryska na boki. Postępuje tak jak w instrukcji, naciskam przycisk i butlą do dołu wciskam gaz w magazynek, coś tam wpada do środka, ale starcza (a właściwie starczało* ale o tym zaraz) tylko na max 10 kulek i szybko ucieka. Na filmikach widze jak podczas nabijania magazynka na zewnątrz nie wydostaje się ani odrobina gazu, u mnie natomiast rozbryzguje się na wszystkie strony, co poradzić? 2. Jak i gdzie smarować tą replikę, w instrukcji nic nie piszą, a czytałem że repliki gazowe muszą być regularnie smarowane olejem silikonowym, aby nie przesuszać uszczelek - lecz gdzie one są? 3. Po 2m dniu korzystania z magazynka, zaczął syczeć przy tym miejscu, gdzie nabija się gaz, metoda "na ślinę" dała wynik pozytywny - przepuszcza gaz. Da ( a właściwie dało)* się strzelać, lecz mimo wszystko gaz stopniowo uciekał, znajomy powiedział mi że to wina zaworu. Co poradzić? 4. - gdy wczoraj chciałem postrzelać z repliki, po nabiciu gazem replika nie strzelała - mimo naciskania spustu zamek ani drgnął. Gaz był , cały czas mag syczał ale replika niereagowała. Co może być przyczyną. Replika jest na gwarancji u Krakmanów, pisałem już na ten temat i jutro wysyłam im ją na przegląd. proszę o pomoc(szczególnie w pytaniu 1 i 2), da się z nią jeszcze coś zrobić ? Quote
CINcinTM Posted June 28, 2010 Author Report Posted June 28, 2010 Filmik nagrywany kalkulatorem na szybko przedstawiający jak to wygląda na żywo http://www.youtube.com/watch?v=e-OQvXJn3fo Quote
zz2 Posted June 28, 2010 Report Posted June 28, 2010 Też mam tego glocka tylko starszą wersje. Spróbuj włożyć dodatkową uszczelkę np. z zaworu zapalniczki. Ja kiedyś ukręciłem łeb zaworu, zamówiłem nowy dziś przyszedł. Wkręcam go i dupaa..cały gaz ucieka od razu, nic nie ma w magu. Próbowałem owijać teflonem gwint i nic..już tyle razy odkręcałem że też prawie uwaliłem łba od śrubokrętu ;/ i nie wiem co zrobić. Pomoże ktoś? Quote
arend Posted June 28, 2010 Report Posted June 28, 2010 ad 1. Trzymaj butlę gazową tak żeby dziubek wchodził pionowo w zaworek. Dodatkowo na ten dziubek zaworka załóż uszczelkę wydłubaną z zaworka ładowania zapalniczki. "Przycisku" naciskać nie musisz. to tylko zaczep dekielka osłaniającego dno maga. Jeżeli w środku maga coś "lata" a nieznasz się na rozbieraniu uszczelnianiu i składaniu maga a pistolet jest na gwarancji to go odeślij na serwis. lepiej wydać te parę złotych na pocztę niż stracić gwarancję samemu dłubiąc. ad 2. Uszczelki znajdują właśnie w magu (i smarujesz je używając gazu) i w zespole tłoczka blowbaku. smarujesz je psikając NIEWIELKĄ ilością oleju z silikonem. Co i jak rozpisywać się nie będę. Było o tym nieraz więc sobie znajdziesz. Części trące o siebie podczas ruchu też przydasię od czasu do czasu psiknąć smarem (też w ilości niewielkiej) POD ŻADNYM pozorem nie psikaj smaru do lufy. Zasyfisz gumę hopa i kulki zamiast latać prosto będą cudowały podczas lotu ad3. Jezeli niepotrafisz rozłożyć i uszczelnić odeślij. stała się rzecz normalna w magach produkcji ARMY. Znaczy chińczyk żle złożył i oring zamiast uszczelniać puszcza gaz. ad4. Się mogło wiele stac. od zatkania zaworka w magu po uszkodzenie mechanizmu repliki. Trzebaby zozłożyć replikę i sprawdzić Czyli jeżeli masz gwarancję a jesteś pewien że nic sam nie zbroiłeś najsensowniej będzie odesłać do sklepu. I załącz kartkę o stwierdzonych nieprawidłowościach. Ułatwi to pracę serwisantowi i przyspieszy naprawę. Quote
CINcinTM Posted July 7, 2010 Author Report Posted July 7, 2010 Dobra, wczoraj otrzymałem spowrotem ów Glocka od KRAKMANÓW, wygląda na to że wymienili zawór i wstawili uszczelkę. Glock także jest w stanie wystrzelać 1 mag na 1 ładowaniu, gaz już nie ucieka. także problem przeciekania i nie strzelania z głowy. Została tylko kwestia smarowania, czy mógłbyś mi wskazać, które dokładnie miejsce mam smarować jeśli chodzi o uszczelki w samej replice? Pozdrawiam i dziękuje z miejsca za wyczerpującą wypowiedź Quote
Recommended Posts