Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hej:) Chciałbym stuningować moją Mp5 A4 [CG], tylko jest problem nie wiem od czego zacząć :) Chciałbym w niej na pewno zwiększyć moc jak i celność :) Jeśli jednak koszty miałyby być duże wolałbym się skupić na celności :) :) Myśle, że wymieniłbym lufę :), jakąś sprężynkę i gumkę :), ale wolę się jeszcze bardziej zorientować :) Więc, co kupić, żeby fajnie podrasować moją Mp5 :) Oczywiście wszystko najtańszym kosztem, czyli tanie, a dobre :) Prosiłbym też jakieś linki w odpowiedziach, żebym miej więcej wiedział co kupić :)

Pozdro

Sproket :)

Posted

No odrazu nie gnojcie tak :) Szukalem :P Ale chcialem taka porada typowych fachowcow, z ASG znam sie ponad rok i jakos nie mialem okazji nigdy ulepszac broni :)

Jak macie problem z szukaniem :PP To chociaz powiedzcie czy dobrze mysle :) Oto co chcialem wymienic ;)

http://gunfire.pl/product-pol-1152189770-L...A5-SD5-SD6.html <--- Lufa :)

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2317 <-- spręzyna numer 1 :)

http://gunfire.pl/product-pol-1152190181-Sprezyna-M115.html <--- spręzyna numer 2 :(

http://gunfire.pl/product-pol-1152191338-G...rk-Bucking.html <--- Gumka :)

Powiedzcie czy muzse jeszcze cos dokupic, jakies tloki, zebatki czy cus?? i czy wytrzymie to moja bron, nie kilka magazynkow!!!

Jakby co tu macie link do tej broni :)

http://www.nokaut.pl/pistolety-asg/cyber-g...a-s-mp5-a4.html

Licze na Wasza POMOC!! :)

Posted (edited)

Lufa kiepska, sprężyny kiepskie, gumka taka sobie. Kup lufe systemy, gumke Systema/G&G, jak już chcesz koniecznie zmieniać sprężynę to wsadź M110 Guardera. Zrób teflon-fixa na głowicy cylindra i w zespole hop up jeśli trzeba. A jeśli masz więcej kasy do wydania, to jeszcze łożyska, tłok, prowadnica, okablowanie, mosfet, opcjonalnie bore-up...

Edited by Major Kupricz
Posted

A co do tego Teflona mogłbys dac jakies rady, spotkałem się z tym kiedyś, ale ciemno to iwdze :) tzn nie wiem co by trzeba bylo zrobic :) moze jakas mala porada, instrukcja ;)??

Posted

Trzeba kupić taśmę teflonową. Wystarczy wpisać w google i mamy np coś takiego

. Dodatkowo można włożyć warstwę teflonu pod oring na głowicy cylindra. Rozbierasz GB wyciągasz uszczelke z głowicy cylindra, zawijasz na jej miejscu troche teflonu, wkładasz spowrotem uszczelke, a następnie wszystko składasz tak jak było wcześniej. Szczelność robi się 'przednia' (:
Posted

A ile kasy możesz na to przeznaczyć i co konkretnie chcesz osiągnąć? Poza tym nigdy nie miałem styczności z wnętrznościami CG. Ciężko mi określić co i jakiej jakości tam jest, choć wielu rzeczy można się domyślić. Tylko nie pisz, że chcesz 500fps, zasięg 80m przy którym trafisz w puszkę i szybkostrzelność w granicach 25k/s :P

Posted

Hmm... Kasy jak na razie mogę 300zl przeznaczyć, ale nie chce jeszcze wymieniać części, myślałem coś tak kolo września, żeby dozbierać te 150zl :) uznajmy ze mam kolo 500zl do przeznaczenia na replikę :) Okablowanie sobie załatwiłem bardzo tanio, i bardzo dobre :) Więc z tym nie ma problemu :P Chciałbym osiągnąć może jakieś 400-420 fps ;) noi co za tym idzie celność oraz zasięg :) Nie chce, żeby ta broń była jakaś super kosmiczna, chcę żeby nie była taka dziadowska jak teraz :)

Posted

No to gumka i precka systemy, SP110 i bore-up guardera. Opcjonalnie jakieś fajne łożyska, prowadnica lub mosfet. Myśle że było by wtedy już bardzo kulturalnie. Zawsze możesz szukać używanych części. Są sporo tańsze, a często niewiele różnią się od nowych.

Posted

Wiem :) Właśnie ostatnio lookam na allegro w sprawie tych części, są okazje, ale często są to licytajce ;/

A co do tych łożysk prowadnicy i mosfetu, muszę wszystkie kupować, co byłoby najlepiej?? :)

A powiedz mi jeszcze jedną rzecz :) gdzie mógłbym kupić używane części oprócz allegro :) chodzi mi o sklepy, typowe strony internetowe gdzie mam prawie, że 100% pewność udanej transakcji :)

Posted

Komis na wmasg ;) i tak jak już szukałeś - opcjonalnie allegro, lub jakieś okręgowe forum asg. Gdzie indziej bym nie szukał.

Co do tych 3 rzeczy, to wymienił bym w kolejności - łożyska, mosfet, prowadnica. Poczytaj i kombinuj wg własnego uznania. Moje pomysły nie muszą być dla każdego dobre.

Posted

Mam jeszcze taka malutka prosbe do Cb, Major, chodzi o lozyska sa 6mm,7mm.. ktore mialbym wziasc??Sa tez slizgowe, kulkowe :) MOze tak z leksza jeszcze doradzisz; P

Posted

Napisz do sklepu w którym była kupiona replika. Bo nie mam zielonego pojęcia. Łożyska zależą od szkieletu. Są 6mm, 7mm, 8mm, 9mm... zgadywać nie będę. A jeśli chodzi o rodzaj, to zazwyczaj dobiera się go wzgledem sprężyny.

Jeśli masz łożyska 6mm to:

- do M110 - dobrej jakości kulki można raczej wsadzić. Z naciskiem na DOBREJ JAKOŚCI.

- powyżej M110 - ślizgowe.

Jeśli masz łożyska 7mm to:

- do M120 - dobre kulkowe można.

- powyżej M120 - tylko ślizgi.

I tak to mniej więcej działa. Pamiętaj że kulki dają lepszą kulture pracy, ale mogą sie sypnąć. Ślizgi są mniej kulturalne, ale nie zawiodą. No i są raczej tańsze.