Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Konwersje Guardera i to do roznych wersji AK pojawiaja sie od dluzszego czasu dosc regularnie, z tym ze przy swojej zaporowej cenie interesuja wiekszosc pasjonatow tej broni tyle co "plamy na sloncu"... :?

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taka ciekawostka - we wcześniejszej wersji tej reklamy AKSU leżał na artystycznie ułożonej, zielonej hatcie ("arafatce"). Może przekaz nie był dosyć czytelny?

Pozdrawiam

Kret

Posted

Ciekawe ile ten kałaszek będzie kosztował ... :roll: . Musze przyznać ,że AK zrobiony całkowicie z metalu kusi i to bardzo , ale pewnie i tak kupie AK-47 z TM . Może zmieniłbym zdanie gdyby był on produkcji CA , bo jak znam ICS'a to mogą go skopać i to bardzo ... :? Ciekawe czy wsadzą do niego takie same zgrzytliwe bebechy jak do MP5-tek ... :|

Posted
Ciekawe ile ten kałaszek będzie kosztował ... :roll:  . Musze przyznać ,że AK zrobiony całkowicie z metalu kusi i to bardzo , ale pewnie i tak kupie AK-47 z TM . Może zmieniłbym zdanie gdyby był on produkcji CA , bo jak znam ICS'a to mogą go skopać i to bardzo ... :? Ciekawe czy wsadzą do niego takie same zgrzytliwe bebechy jak do MP5-tek ...  :|

Ty chyba człowieku nie miałeś ICSa w ręce :evil:

Mam go rok i działa bezawaryjnie, więc nie pleć herezji, że ma zgrzytliwe bebechy i że skopać guna to ICSowska przypadłość! Odnośnie mitu niezawodności TMa, to się już wypowiadałem, tak samo jest z Cllasiciem. Dużo zależy od egzemplarza który dostajesz, jakiejkolwiek nie jest on firmy. A nie kupisz go dlatego, że po prostu nię będzie cię na niego stać :x

Posted

Towarzyszu Mazikos ...

1. Po co mnie obrażasz ? :? ( bo twój post odebrałem jako atak na moją osobe. A ja tu tylko wyraziłem swoją opinie o tym AK ... )

2.Strzelałem z ICS'owskiego MP5 , ponieważ mój brat miał takiego guna. :?

3.Nie wiem czy ty mnie dobrze zrozumiałeś ale mianem "zgrzytliwych bebechów" ( zgrzyty czyli dźwięki ) nazwałem głos jaki wydaje takie MP5 podczas srzelania ( mój brat nazwał ten dzwięk rykiem dzikiej świni ). Jakby tego było mało to oglądałem filmik ściągnięty z neta na którym było słychać jak to strzela ... .Mnie osobiście ten dźwięk się nie podobał , mojemu bratu także ,i między innymi dlatego sprzedał swojego guna . Nie wiem jak jest po zasmarowaniu ICS'owego sprzętu. Możliwe ,że po takim zabiegu głos jest inny ...

4.Mp5 mojego brata miało ponadto źle ustawioną lufe przez co kulki uderzały w wylot tłumika... ( ciekawa konstrukcja , nieprawdaż ? :lol: ) .

5. Skąd Ty wiesz , że mnie nie stać na AK-74 z ICS'a , skoro nikt jeszcze nie wie ile on będzie kosztował ? :lol: Chyba ,że ty jesteś jakimś medium ... 8O .

6. Jakbym miał już kupować tego kałacha z ICS'a ,to napewno poczekałbym aż wyjdzie... może tysieczny egzemplarz , tak aby mieli czas na poprawienie wszystkich usterek które są nieuniknione .

Posted

Następnym razem wyrażaj się jaśniej, bo twoja wypowiedź dała bardzo dużo przestrzeni jeżeli chodzi o interpretacje. Być może ja dokonałem nadinterpretacji, ale defacto zabrzmiało to w moim odczuciu jak protest przeciwko wszystkiemu co pochodzi ze stajni ICSsa, ale twoja ostatnia wypowiedź dużo mi wyjaśniła. :wink:

Myśle, że sprawa załatwiona :?:

POZDRAWIAM :!:

• 2 weeks later...
Posted

Doszly mnie sluchy ze premiera Ak 74 ICsa odbedzie sie na targach IWA w Niemczech :) i prawdopodobnie bedzie to 18-21 Marzec.. Wiec nic innego nie zostaje jak uzbroic sie jeszcze w szczypte cierpliwosci :evil:

Posted

I doszly kolejne informacje z military, cytuje list:

Na razie firma ICS nie informuje o rozpoczęciu seryjnej produkcji. Z drugiej strony wiem, że mogą mieć problemy z licencją Kalashnikov.

Ale z półoficjalnych źródeł wiem, że chyba światowa premiera będzie na targach IWA Show w Norymberdze (18-21 marca), na których oczywiście jesteśmy. Nieoficjalnie wiadomo, że AK74 będzie sprzedawany przez Cyber Gun, którego jesteśmy przedstawicielem w Polsce. Tylko firma Cyber Gun ma obecnie światową licencję ASG na markę Kalashnikov. Nie wiem, czy ICS będzie sprzedawał w ogóle AK74 (np. bez marki), ale tego dowiemy się na targach. Na razie wszyscy unikają rozmów na ten temat.

• 1 month later...
Posted

galil15qr.th.gif

info z www.militaryphotos.net

Nie wiem czy to wiarygodna informacja ,ponieważ na oficjalnej stronie Guardera nie ma wzmianki o tych konwersjach.Tak przy okazji kałachów :)

pozdrawiam

Posted

Guarder robi wiele bardzo fajnych zestawow konwersyjnych do Kalacha, wypuszczanych w limitowanych seriach. Tylko co z tego, jak taki zestawik na WGC kosztuje w granicach 800-900 USD... :? Nie slyszalem, aby ktos w Polsce sie szarpnal na taki bajer, ale jak ktos ma to niech sie pochwali! :D

Reasumujac - nie ma sie czym podniecac. Pozostaje czekanie na AK74 ICSa i CA, bo byc moze ich cena bedzie w zasiegu zwyklych smiertelnikow...

Posted
Guarder robi wiele bardzo fajnych zestawow konwersyjnych do Kalacha, wypuszczanych w limitowanych seriach. Tylko co z tego, jak taki zestawik na WGC kosztuje w granicach 800-900 USD...  :? Nie slyszalem, aby ktos w Polsce sie szarpnal na taki bajer, ale jak ktos ma to niech sie pochwali!  :D

Wszystko zależy od tego jak na to spojrzysz.Ja wolałbym zapłacić te 900$ za konwersje niż 800 GBP za gotowego guna na www.airsoftdynamics.com.

Reasumujac - nie ma sie czym podniecac. Pozostaje czekanie na AK74 ICSa i CA, bo byc moze ich cena bedzie w zasiegu zwyklych smiertelnikow...

Heh nikt tu się nie podnieca, znalazłem w sieci zapowiedź to ją tu "wrzuciłem".pozdrawiam
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Ja Was osobiscie troszke nie rozumiem... po co klucic sie o cos czgo jeszcze oficjalnie nie ma. Szkoda nerwow i zdrowia.

Ze fotek (jak narazie) widac ze bedzie to ciekawy gun i fajnie by bylo miec go w arsenale, razem z magami oczywiscie :P

Pozdro for ALL

Raq

• 3 months later...
Posted

Watpie, aby mieli go faktycznie na skladzie. Duzo sklepow powystawialo ICSa z rok temu do oferty, kiedy to niby mial sie lada moment ukazac. Chyba niektorym zostal tak do dzis... :D

• 3 months later...
Posted

Sporo zdjec wersji finalnej tutaj: http://www.mondaint.com/ics_ak74m.html . Ciekawe, ze AK74 ICSa jest standardowo wyposazony w dodatkowy mag (2x hi-cap) oraz boczny zaczep do rosyjskiego montazu (w koncu mozna bedzie stosowac normalne "kalaszowe" montaze, a nie wydumane wynalazki Justa itp). Widac, ze ICS chce nadrobic zapoznienie i pozyskac serca uzytkownikow wartosciowymi dodatkami... :wink: O pieknej czerwonej wyściółce pudelka nie wspominajac, hehe.

Gun juz jest sprzedawny w co poniektorych sklepach (np 250 funtow w UK, zeroneairsoft)... Na moje zapytanie military.pl odpowiedzialo, ze bedzie w ofercie juz w marcu.