Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mnie interesuje najbardziej:

- czemu to cos u gory jest srebrne? (wiem, ze mozna to tak czy siak pomalowac samemu, ale mimo wszystko sprawia to zdecydowanie negatywne wrazenie)

- czy pasuja do tego TMowskie magazynki, a jesli nie, to czy ICS bedzie produkowal do tego low-capy (z tego co widze na stronie ICS'a to oni sie jeszcze nie zbrukali produkcja lowcapow, ani do eMek, ani do MP5tek)

Posted
czemu to cos u gory jest srebrne

Bo tak pada światło. Zerknij na te fotki:

Ak74.jpg

H.jpg

Na pierwszej fotce ta część jest ewidentnie czarna. Na drugiej można by się już kłócić ale i tak w najgorszym(moim zdaniem) wypadku jest to czarny połysk(zamiast matu) a nie srebro.

Pozdrawiam!

Posted

Myślę, że ICS nie postąpi nierozsądnie i będzie kompatybilny z produktami innych firm jeśłi chodzi o magazynki. A tak poza tym jest ładny i czarny :twisted: . Niech tylko zadbaja o wnętrze, by nie był to gun z serii "kupuj i wymieniaj bebechy", nawet kosztem FPSów.

Posted
Marui/CA magazynek do AK 74?
Drobny lifting polegajacy glownie na zalozeniu drewnianych elementow, zamiast plastikowych i mamy AKM... Dobrze by bylo, gdyby pasowaly magazynki typu 7,62x39.
Posted
Marui/CA magazynek do AK 74?
Drobny lifting polegajacy glownie na zalozeniu drewnianych elementow, zamiast plastikowych i mamy AKM... Dobrze by bylo, gdyby pasowaly magazynki typu 7,62x39.

nie mowiac o ak103, ktory jest wg mnie identyczny zewn. (nie liczac wygladu oraz ksztaltu magazynka), a strzela on wlasnie 7,62x39.

oczywiscie prawdopodobnie wlasnie robie z siebie idiote bo nie widze jakis oczywistych (zewn) roznic miedzy ak74m a ak103, ale zaryzykuje taka opinie (oparta na łobrazkach #1 i #2)

Posted

Z tym AK103 to chyba najlepsze rozwiazanie, choc magi i tak sie roznia :( Ale to szczegol.

Pikace a z tym drobnym liftingiem to mnie powaliles na kolana...

Procent a gdzie jest roznica miedzy magiem AKM a AK47? Pewno jest jakas technologiczna, zaraz mnie tu jego eminencja REMOV autorytatywnie zbeszta, ale tak na oko?

Nie mowcie mi tylko na co chlop w szpitalu umarl...

Posted
a gdzie jest roznica miedzy magiem AKM a AK47? Pewno jest jakas technologiczna, zaraz mnie tu jego eminencja REMOV autorytatywnie zbeszta, ale tak na oko?

Hehe - wyjasnijmy pare kwestii... Magazynki starowskie, ktore nasze sklepy nazywaja, zupelnie blednie jako AKM, to tak naprawde sa stylizowane na magazynki do AK-74 (czyli naboj 5,45x39). Wypadaloby, zeby sklepiki poprawily ten blad, gdyz w rzeczywistosci magazynki do AKM sa identyczne jak te do AK-47.
Pikace a z tym drobnym liftingiem to mnie powaliles na kolana...
Moze rozwiniesz temat Wukasz? Widoczne zewnetrzne roznice miedzy AKM i AK-74, oprocz wspomnianych elementow jak kolba i okladziny, ograniczaja sie do ksztaltu lacznika pomiedzy lufa a rura gazowa, oraz ksztaltu urzadzenia wylotowego nakrecanego na lufe. Jak mniemam, poprawienie tych detali nie powinno stanowic zadnego problemu, szczegolnie w naszym kraju, gdzie z czesci AKM dostepnych na allegro mozna zlozyc niemal calego Kalacha...

Na przyszlosc radze osobom, ktore wypowiadaja sie w tej obcej dla nich materii, jak wersje i podwersje automatu Kalasznikowa, stsosowane w nich magazynki itp, aby zapoznaly sie wczesniej z dostepna literatura na ten temat.

Posted

Pikace bo to jest tak. Ludziom sie glownie nowy kalasz ICSa podoba dlatego ze jest czarny, nowszy model i na 5,45. Ja nie widze najmniejszego sensu przerobki na AKM skoro jest AK 47 Marui. Chyba, ze chodzi tu o metal body, ale w tej kwestii nie bede sie wypowiadal. Przypominam tylko ze zaczelo sie od magow, locapow, ktorych na dzien dzisiejszy do tego modelu nie ma. Bo midcap to nie locap :)

Posted
Ludziom sie glownie nowy kalasz ICSa podoba dlatego ze jest czarny, nowszy model i na 5,45. Ja nie widze najmniejszego sensu przerobki na AKM skoro jest AK 47 Marui.
Wiem, ze o gustach sie nie dyskutuje, ale dla mnie duza czesc stylu, czy tez swoistego blichtru Kalasznikowa to wlasnie zastosowanie drewna i pierwsze, co bym zrobil po zakupie takiego ICSa, to wyrzucil te ochydne czarne plastiki i zalozyl drewienka...

Co do pozostalej kwestii, to miedzy AK-47 a AKM jest znacznie wiecej roznic zewnetrznych niz miedzy AKM a AK-74. Oprocz zupelnie innej komory zamkowej, AK-47 ma inna podstawe muszki, inna listwe szczerbinki, w innym miejscu ma przedni zaczep pasa nosnego, inaczej przetloczony jest selektor ognia i jeszcze pewnie pare detali by sie znalazlo - w kazdym razie przerobka AK-47 na AKM jest znacznie bardziej skomplikowana niz AK-74.

Osobiscie darze AKM sporym sentymentem, gdyz wielokrotnie z niego strzelalem w wojsku i to chyba nic zdroznego miec taki model w kolekcji (a przy okazji sie wyrozniac z masy jednakowych AK-47 i AK-74)? :wink:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

przepraszam, że odgrzewam temat. Ale bardzo interesuje mnie ta broń. Czy jest już coś więcej wiadomo na temat daty w jakiej zotanie wydana ta broń? kiedy będziesz sprzedawana w polsce i zagranicą? Na military piszą, że początek roku. Coprawda jest to luźne stwierdzenie ale to ma znaczyć, że na poczatku roku [do 6 pewnie] pojawi się u nich czy wogóle? Sory za archeologie ale myśle, ze może ktoś już coś wie ... [jeżeli jakieś strony to po polsku i angielsku moja głowa nieobsługuje innych jzyków]