Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czemu nie zamówisz sobie Ultimate?

Wiesz co, bo już z czasem doszedłem do wniosku, że jak mam coś kupić, a po jakimś czasie i tak to zastąpić czymś lepszym chcąc wycisnąć ostatnie soki z guna to wole dołożyć więcej na początku niż potem płacić w sumie dwa razy. A do tego ja mam stockowy cylinder, głowicę z dyszą HurricanE, więc takim zagraniem wymienię raz a porządnie wszystko.

• 2 months later...
Posted

Jeśli kupiłeś samą głowice tłoka to tak będziesz miał. Gdy kupujesz cichy zestaw to musisz!!! mieć glowice tloka i cylindra. A probl z zacinaniem się? przemyj cylinder, glowice cylindra i tłoka (ale zdejmij gumki bo se to rozwalisz, lepiej je tylko wytrzeć) ruzpuszczalnikiem i przezmaruj olejem sylikonowym ale go nie żaluj. wszystko

Posted

@zaki123:

weź może idź na dwór się pobawić... I nie gadaj takich bzdur tutaj...Nigdzie do aega nigdy nie wrzucaj oleju silikonowego!

Teraz testowałem kolejny zestaw cylindra Ultimate:

- wyciszona głowica tłoka

- głowica cylindra v3 G36

- cylinder typ 0

Spring stock z G36jg.

Efekt: z 360fps skoczyło do 395 ;) Po 5k żadnego zużycia a strzały są cichuteńkie jak nigdy ;)

• 1 year later...
Posted

Witam wszystkich, otóż mam pewien problem ponieważ głowica tłoka z bore up od classic army po prostu się roztrzaskała. I tu jest moje pytanie skierowane do osób które używają bore up od ca, czy jakaś inna głowica oprócz tej :

http://taktyczny.com/czeci/czeci-replik-aeg/wewnetrzne/czeci-gearboxa/gowice-toka/gowica-toka-bore-up-cicha-ca.html

będzie pasować do tego bore up (jest to bore up do m16). Z góry dziękuję.

• 10 months later...
Posted

Witam.

Kiedyś posiadałem cichą głowice tłoka, ogólnie cały ten zestaw głowic, kopie głowic Systemy wyprodukowaną przez Elementa. Ponieważ najpierw odkleił się zderzak głowicy tłoka, a później głowicy cylindra, oddałem to koledze w diabły... Zamiast to podkleić porządnie i testować dalej, no ale nie o tym temat...

Głowy nie dam że wszystkie to, to samo, ale tak podejrzewam, jedna fabryka to robi, dlatego chciałem to wszystko zamieścić w jednym temacie....

wzmocniona-lozyskowana-cicha-glowica-tloka.jpg

Element - http://azteko.pl/element-glowica-tloka-wyciszona-lozyskowana-p-1153.html

P&J - http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/glowice-tlokow/wzmocniona-lozyskowana-cicha-glowica-tloka-p-j.html

Big Dragon - http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6321&name=Big_Dragon_-_Glowica_Tloka_Silent_-_Red

Interesuje mnie czy ktoś to męczy....

Na jakich spreżynach?

Jak długo?

Jak wychodzi szczelność?

Jak z trwałością kompozytu?

Mile widziane jakieś ekstremalne testy...

Interesują mnie konkrety, więc proszę o wypowiedź osób, które mają takie głowice, mieli, nie tych co chcą mieć, albo kupią...

Dzięki.

Pzdr.

Posted

Elementa, Bigdragona macałem po 1000 strzałach na sp120 odkleił się zderzak w elemencie, a po koljenych 3000 po zmianie na bigdragona odkleił się ponownie. Zakupiłem cichą głowicę CA i działa po dziś dzień. I pamiętaj oszczędny dwa razy płaci, kup CA albo systemkę i miej spokój. :)

Posted (edited)

Ogólnie interesuje mnie to w celach testowych i jestem zainteresowany jak z tym jest... Dzięki za inf. lecimy dalej ^^ Ktoś jeszcze doda coś ciekawego :icon_biggrin:?

Edited by bamper12
Posted

Mnie najbardziej ciekawi trwałość kompozytu z jakiego jest wykonana, wiem, że zderzak do "gówno", ale można dokupić osobno Systemy i dokleić.... Ciekawe jakby to działało, próbował ktoś ??

• 4 months later...
Posted

Ja co prawda nie mam głowicy cichej elementa a płaską. Na takiej akurat przeleciało u mnie blisko 10k kulek przy M120. Nie widać po niej oznak zmęczenia. Uszczelka z zestawu też nie najgorsza, nie było strat powietrza. Głowica niewątpliwie niezła jak za taką cenę, do tego jest na tyle gruba, że z tłokiem shs nie trzeba było się bawić w AOE i jakieś sorbo pady bo wszystko zgrywało się od ręki.

• 2 months later...