Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siema. Mam takie pytanko :] Czy ktoś słyszał lub widział gdzie można kupić taki oto dresik z filmu bodajże "Za liniami wroga". Bardzo się zajawiłem na taki "zestawik" dla mnie - snajpera i byłbym rad gdyby ktoś udzielił mi podpowiedzi/wskazówki :-F

enemy4.jpg

Posted (edited)

Na ciuchach w Alfie widziałem taki sam, a spodnie podobne przewinęły mi się gdzieś w garażu. Myślę, że to najlepsze miejsca do szukania czegoś takiego.

Wiesz może, że taki "dresik" to tylko na potrzeby filmu jest? Stwarza pozór prostego człowieka, a jednak "realnie" nieprostego. Niestety, w Airsofcie takiego czegoś nie osiągniesz, a widać Cię będzie z Marsa.

Dżizas... Czegoś takiego jeszcze nie widziałem.

Edited by dr_wisla
Posted

yyy no tak... ale wiesz snajperstwo to nie tylko sztuka kamuflarzu czego ja za bardzo nie lubię, a i bez kamo też da się nim być a nie tylko siedzieś i czychać. Że z marsa będzie mnie widać ? No to co, za to będzie +100 do lansu. :-F

Posted (edited)

Raczej -100.

Kolego, wnioskując po tym w czym chcesz biegać, stwierdzam, że nie masz na replikę więcej niż 500zł. Jeśli się mylę to przepraszam, ale jeśli nie, to wiedz że wyrzucisz pieniądze w błoto, z taką repliką i w takim stroju więcej naszkodzisz swoim kolegom z oddziału niż pomożesz. Dlaczego? Taka replika strzela na 45m (czyli tyle ile AEG), w dresie w lesie będziesz widoczny jakbyś się za św. Mikołaja przebrał (tym bardziej w ortalionowym - odbija światło) i nikogo nie ustrzelisz, co najwyżej swojego w plecy.

Rób jak chcesz, daj znać jak stwierdzisz że miałem rację, a ja wtedy powiem "a nie mówiłem?" ...

EDIT: Kolega rozwiązał sytuację w jednym zdaniu.

Edited by dr_wisla
Posted (edited)

Okej... wszystko fajnie tylko w sumie to ja prosiłem o ewentualną informacje odnośnie tego dresiku a nie jak zawsze głupie komentowanie tego że jak mam coś tam to już tym kimś nie moge być. Okej spoko... doceniam to że troszczysz się o wszystkich żeby nie biegali w czym popadnie bo im zazdrościsz albo będzie za bardzo dla ciebie "oczojebne". Odnośnie sztuki kamuflarzu.... równie dobrze mógłbym sobie kupić ten dresik i wtopić się w ściane o takim samym lub podobnym kolorze i też będe sie kamuflował z warriorkiem czy innym "czymś" z lunetą. Poza tym mylisz się i widać nie umiesz wywnioskować ile mam lat czy ile kasy czy co innego. Nie wiem czemu dużo osób myśli że ma 6 zmysł. Nie ważne bo już tu offtopujemy i w każdym razie nie ja zacząłem dyskusje na temat odbiegający od tego który napisałem w 1 poście.

Proszę o zamknięcie tematu bo znów się chaos z forum robi.

EDIT:Aaa i zapomniałem dopisać.... jeśli chcesz komentować to co mi się podoba to pisz PW to sobie pogadamy o tym i owym.

Edited by zolbo
Posted

W airsofcie z prawdziwymi dresiarzami, jest jak z prawdziwymi Ninja. Nie jest ich wielu i nie zawsze są chętni do przekazywania wiedzy innym.

Jednak podobnie jak przy szkoleniu tajemnej sztuki ninjitsu, tak i zgłębianie tajników dresiarstwa wymaga wielu poświęceń - szczególnie na "polu prawdziwej walki"® jakim jest gra w airsoft.

Ale oni są wśród nas...

http://rus.mil.pl/forum/uploads/kazik/kazik_dresik1_1.jpg

http://rus.mil.pl/forum/uploads/kazik/kazik_dresik1_2.jpg

http://rus.mil.pl/forum/uploads/kazik/kazik_dresik1_3.jpg

PS. Ja jestem jedynie początkującym w tym temacie.

Posted

A jednak w Czeczeni tacy snajperzy w dresikach siali spustoszenie wśród rosyjskich oddziałów. Była kiedyś w Komandosie taka fajna historyjka, rocznik 2007 albo 2008 ze zdjęciami. Może ktoś pamięta - duże foto brodatego gościa w granatowym "secie" Adidasa, z baseball'ówką na głowie i SWD w łapie.

Pozdro

P.S. MI się pomysł podoba, oryginalny w każdym razie.

Posted

Oryginalny pod warunkiem imprezy z tłem bałkańskim gdzie właśnie można wcielić się w snajpera partyzanta. Jeśli chodzi o zwykłe strzelanki w lesie to powodzenia życzę ;-)

Posted

Z doświadczenia wiem, że są "dresiarze" (szczególnie początkujący), którzy potrafią się schować lepiej niż niektórzy w mundurach (może się boją oberwać ;) ) Co kto lubi, jeśli gościu zgarnie o kilka razy za dużo na strzelaniu będąc w dresie to się "przeprosi"z mundurem. Proste :D

Pozdro!

Posted

Tylko jedna jest bardzo prosta różnica miedzy prawdziwymi strzelcami a ersoftem - z dragunowa się strzela przeciętnie na 400m z takiej odległości kogoś przyczajonego w głębi pokoju choćby był pomalowany złotą farbą się nie zauważy ... natomiast z 40m z tego samego okna ... no to niestety... Dlatego snajper w dresie w realu może i być w kożuchu (szczególnie jak to prawdziwy snajper a nie SW - z odpowiednią giwerą np V 94 z 1,5km ubranie już naprawdę nie ma żadnego znaczenia) Co innego z 15 bo wtedy sztukę kamuflażu trzeba mieć dopiętą na ostatni guzik bo po prostu w ersofcie jest za krótki dystans na dres i raczej utrzymujący się deficyt budynków....

Posted

Nie wiem, co wam przeszkadza w tym, że chłopina chce być dobrze widocznym snajperem. Może lubi? Mam znajomego, który w Warhammerze skleca sobie rozpiski w których "liczy się klimat" i dostaje regularne cięgi, ale twierdzi, że się pysznie bawi.

Posted

Zawsze można zrobić ranking tych lepiej i gorzej "maskujących" dresików. Z drugiej strony, jeśli zostałeś trafiony przez snajpera w jaskrawej bluzie "adldasa" to on ma miliard punktów dodatkowego lansu a ty możesz nie pokazywać się w domu na obiedzie... :wink:

Posted (edited)

A ja miałem okazję być dowódcą drużyny "nowych" ubranych w cywilne stroje i wcale źle tego nie wspominam. Akcję zakończyliśmy z niewielkimi stratami, bo chłopaki dostosowali się do rozkazów i taktyki, co nie zmienia faktu, że fachowy kamuflaż pomaga.

Edited by Andrzej50
  • 1 month later...
Posted (edited)

Dla mnie może się przebrać w różowego króliczka ,a jeszcze lepiej z playboya!! Niech sobie chłopina pobiega w czym chce. Nie Każdy chce się przebierać za HAMERYKAŃSKICH snajperów. Nie którzy myślą ,że mają mundur US to ,że są od razu komandosi ,a on chce się wyróżniać i po prostu bawić. To jego sprawa ile kulek dostanie ,ale on przy tym dostawaniu będzie się bawił ,a nie jak pewne osoby płakał!!

Pozdrawiam.

Edited by sebBo21
  • 2 weeks later...
Posted

W sumie to sebBo21 ma 100% racji . W dodatku koleś będzie rozpoznawany i znany w środowisku :P

Ps. W szafie znalazłem stary (bluzo dres) czerwień + CCCP do tego sierp i młot na piersi ^^ z moim wiecznie nie ogolonym pyskiem, krótko ściętymi włosami i SWD na plecach może załapie się do jakiejś radzieckiej gazetki o ASG :P

Pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...