Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam pytanko,ponieważ chciałbym podnieść trochę ilość fps'ow, w celu zwiększenia zasięgu skutecznego o jakieś 5 metrów.Wiem że mało ale jednak.Mam AK-74 co ma 350 fps na 0.23 a ma skutecznego 50 metrów a chciałbym z 55 metrów.Co bym musiał wymienić? mam ak-74 cymy 0.31.

Pozdrawiam.

Posted

Masta4Blasta, Ty w ogóle masz jakiekolwiek pojęcie o tym, o czym piszesz?

M110 można by założyć, skoro szkielet Marui daje radę, to Cymowski tym bardziej.

Posted

Proszę Cię, ma tam, a bynajmniej powinien XYT zębaty, na tym spokojnie lata sp130.

I tak masz ładny zasięg z niego. Niestety prorokuje zmianę sprężyny, ew. doszczelnienie układu i takie tam operacje, które wymagają ingerencji w GB.

Posted (edited)

Sprężyna M110 da 360 fps'ow ale na kulce 0.20g więc po co mi ona skoro mam 350 fps'ów na 0.23?

Edit: No wlaśnie,a springa m120 by gearbox uciągnol bez problemowo?

Edited by Scaiter
Posted

Szybkość kulki ZAWSZE podaje się na kulce o wadze .2g i zerowym ustawieniu hopa. Jak masz 350 na .23g to w rzeczywistości ma toto koło 380 fpsów, więc śmiem twierdzić, że ona już ma chińskiego springa M120 (to wręcz było by oczywiste), a jest nieszczelna jak 7 nieszczęść. Przejdź się do tematów o kałachach cymy, a tam różności mądrości wyczytasz i wiedzę posiądziesz tajemną co z tym fantem począć. A na dobrą sprawę może być dowolny temat o byle chińskiej/jakiejkolwiek replice z GB wersja 3.

Posted

Np. rozebrać GB, umyć, dobrze spodkładkować, dobrze przesmarować, dać dobrą uszczelkę na głowicę tłoka (lub rozciągnąć tą obecną ładnie i przesmarować, aby maksymalnie elastyczna była), doszczelnić (o ile to konieczne) głowicę cylindra, kupić dobrą uszczelnioną dyszę i dać na dobry smar, przy okazji wymienić okablowanie w replice i dać T-wtyczki zamiast Tamiji, Wydaje mi się, że powinno sporo pomóc.

Napisałem ---> byle jaki temat o GB V3 i masz wsio podane na tacy.

Posted

Mam tego ak 74 wymieniłem sp na m120 madonion i głowice tłoka i cylindra wyciszoną P%J uszczelniłem teflon fixem komorę i głowice cylindra zamotałem cylinder pełny .

i kulki latają na te 60 metrów w linia prostej ale rozrzut jest bardzo duży .