gonzo528 Posted June 10, 2010 Report Posted June 10, 2010 Witam Pisze gdyż nie wiem dlaczego zębatka która wychodzi z silnika ślizga się na tej następnej. Tzn. gdy naciskam na spust z wnętrza broni dobiega taki piskliwy odgłos. Po zdjęciu rączki i wyjęciu silnika stwierdziłem że właśnie zębatka z silnika ślizga się na tej dużej. Może to być spowodowane np. tym że zębatka jest zbyt mocno dokręcona ?? Pistolet strzelał i nagle przestał. Proszę o pomoc !! Quote
pampkin Posted June 10, 2010 Report Posted June 10, 2010 Witam Pisze gdyż nie wiem dlaczego zębatka która wychodzi z silnika ślizga się na tej następnej. Tzn. gdy naciskam na spust z wnętrza broni dobiega taki piskliwy odgłos. Po zdjęciu rączki i wyjęciu silnika stwierdziłem że właśnie zębatka z silnika ślizga się na tej dużej. Może to być spowodowane np. tym że zębatka jest zbyt mocno dokręcona ?? Pistolet strzelał i nagle przestał. Proszę o pomoc !! Nic z tego nie rozumiem,i wątpię że ktokolwiek zrozumie,napisz to jeszcze raz i po ludzku. ;-) Najprawdopodobniej poszła środkowa zębatka. Quote
MyN3 Posted June 10, 2010 Report Posted June 10, 2010 Hehe :D Strasznie chaotycznie opisane.. Na 100% poszła zębatka.. Pytanie tylko która ;) Ja obstawiam środkową bo one się najczęściej je.. rozwalają.. Nie opłaca się wymieniać w CM 028 chyba że chcesz tam zrobić eXtra tuning ;) Quote
gonzo528 Posted June 11, 2010 Author Report Posted June 11, 2010 http://img21.imageshack.us/i/dsc01453lf.jpg/ Tu dałem zdj. I teraz tak : 1) to ta zębatka od silnika 2) to ta duża zębatka wygląda normalnie tzn. nie jest nigdzie zjechana czy coś jak zamontuje tam silnik i nacisnę na spust to słychać taki piskliwy metaliczny dźwięk. Co zrobić ? Quote
Pucu Posted June 11, 2010 Report Posted June 11, 2010 Ta silnikowa wygląda dobrze. Może to wina innych, a może tego, że masz takie luzy na łożyskach (jakie ja miałem) + złe podkładkowanie, że ta silnikowa "nie sięga" do następnej zębatki?? Dobrze by było jakbyś dał zdjęcie rozłożonego GB i wszystkich zębatek, jeśli jesteś w stanie. Quote
gonzo528 Posted June 11, 2010 Author Report Posted June 11, 2010 I tu zaczyna się problem nigdy nie rozkręcałem gb i nie wiem jak to zrobić ;p Quote
Aliant Posted June 11, 2010 Report Posted June 11, 2010 Troche dziwnie wygląda ten gearbox. Jakby był z białego plastiku. Tu masz przykład rozkładania GB. Quote
Pucu Posted June 11, 2010 Report Posted June 11, 2010 Troche dziwnie wygląda ten gearbox. Jakby był z białego plastiku. Zaryzykuję stwierdzenie, że JEST z białego plastiku... :-F Gearbox rozebrać musisz. Ja pierwszy raz to robiłem właśnie w oparciu o fimik i nie sprawiło mi to trudności, więc odwagi! :uśmiech: Quote
MyN3 Posted June 11, 2010 Report Posted June 11, 2010 Nie otwieraj.. Znajdź kogoś kto się na tym zna.. W GB v3 jest ciężki do składania.. Znajdź sobie kogoś kto się na tym zna choć trochę.. Co prawda GB z tego modelu nie szkoda bo można go dostać za 50zł.. Quote
gonzo528 Posted June 12, 2010 Author Report Posted June 12, 2010 kumpel co się zna wraca w środę to do niego zajrzy dzięki za chęć odpisania ;) temat do zamknięcia Quote
kobejn669 Posted June 16, 2010 Report Posted June 16, 2010 Od kiedy cm.028 ma gb z białego plastyku? Miałem tę replikę, rozkręcałem, oglądałem, lizałem i powiem, że w dotyku i wyglądzie metal(w smaku rodzynki). Chyba coś tu nie gra. Quote
Gogin Posted June 17, 2010 Report Posted June 17, 2010 Tzn. gdy naciskam na spust z wnętrza broni dobiega taki piskliwy odgłos. Po zdjęciu rączki i wyjęciu silnika stwierdziłem że właśnie zębatka z silnika ślizga się na tej dużej. A skąd takie wnioski panie? Fakt, GB jest plastikowy, silnikowa też, więc i reszta pewnie też. Obstawiam, że poszła któraś z zębatek w GB. Quote
Recommended Posts