Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Pisze gdyż nie wiem dlaczego zębatka która wychodzi z silnika ślizga się na tej następnej. Tzn. gdy naciskam na spust z wnętrza broni dobiega taki piskliwy odgłos. Po zdjęciu rączki i wyjęciu silnika stwierdziłem że właśnie zębatka z silnika ślizga się na tej dużej. Może to być spowodowane np. tym że zębatka jest zbyt mocno dokręcona ?? Pistolet strzelał i nagle przestał.

Proszę o pomoc !!

Posted

Witam

Pisze gdyż nie wiem dlaczego zębatka która wychodzi z silnika ślizga się na tej następnej. Tzn. gdy naciskam na spust z wnętrza broni dobiega taki piskliwy odgłos. Po zdjęciu rączki i wyjęciu silnika stwierdziłem że właśnie zębatka z silnika ślizga się na tej dużej. Może to być spowodowane np. tym że zębatka jest zbyt mocno dokręcona ?? Pistolet strzelał i nagle przestał.

Proszę o pomoc !!

Nic z tego nie rozumiem,i wątpię że ktokolwiek zrozumie,napisz to jeszcze raz i po ludzku. ;-)

Najprawdopodobniej poszła środkowa zębatka.

Posted

Hehe :D

Strasznie chaotycznie opisane..

Na 100% poszła zębatka..

Pytanie tylko która ;)

Ja obstawiam środkową bo one się najczęściej je.. rozwalają..

Nie opłaca się wymieniać w CM 028

chyba że chcesz tam zrobić eXtra tuning ;)

Posted

Ta silnikowa wygląda dobrze.

Może to wina innych, a może tego, że masz takie luzy na łożyskach (jakie ja miałem) + złe podkładkowanie, że ta silnikowa "nie sięga" do następnej zębatki??

Dobrze by było jakbyś dał zdjęcie rozłożonego GB i wszystkich zębatek, jeśli jesteś w stanie.

Posted
Troche dziwnie wygląda ten gearbox. Jakby był z białego plastiku.

Zaryzykuję stwierdzenie, że JEST z białego plastiku... :-F

Gearbox rozebrać musisz. Ja pierwszy raz to robiłem właśnie w oparciu o fimik i nie sprawiło mi to trudności, więc odwagi! :uśmiech:

Posted

Nie otwieraj..

Znajdź kogoś kto się na tym zna..

W GB v3 jest ciężki do składania..

Znajdź sobie kogoś kto się na tym zna choć trochę..

Co prawda GB z tego modelu nie szkoda bo można go dostać za 50zł..

Posted

Tzn. gdy naciskam na spust z wnętrza broni dobiega taki piskliwy odgłos. Po zdjęciu rączki i wyjęciu silnika stwierdziłem że właśnie zębatka z silnika ślizga się na tej dużej.

A skąd takie wnioski panie? Fakt, GB jest plastikowy, silnikowa też, więc i reszta pewnie też. Obstawiam, że poszła któraś z zębatek w GB.