mafo Posted June 8, 2010 Author Report Posted June 8, 2010 Oto fotki połamanych tłoków. W orginalnym białym odpadł tylko jeden pogróbiony ząb, a w następnym oderwało pogróbiony oraz dwa zęby przed nim. http://img228.imageshack.us/f/obraz274e.jpg/ Quote
Sebi_S Posted June 8, 2010 Report Posted June 8, 2010 (edited) Na moje oko to ewidentne złe spasowanie pozycji tłoka z zebatką tłokową ( to co pisałem partoczysz składanie) zębatka tłokowa nieprawidłowo zazębia się z pierwszym zębem tłoka. Ja to reguluje podkładkami pod głowicą tłoka(niestety nieraz tak trzeba) Lub (ale to tylko przypuszczenie) zatrzask przeciwpowrotny nie działa i zębatki się cofają (ale to małoprawdopodobne) Edited June 8, 2010 by Sebi_S Quote
mafo Posted June 8, 2010 Author Report Posted June 8, 2010 Kiedy sprawdzalem na sucho to zebatka tlokowa (pierwszy zab) idealnie zazebiala sie z pirwszym zebem tloka Quote
Viamortis Posted June 9, 2010 Report Posted June 9, 2010 Do trzech razy sztuka, jak to mówią ;) Quote
mafo Posted June 9, 2010 Author Report Posted June 9, 2010 może full metal tłok jest rozwiązaniem ? Quote
Sebi_S Posted June 9, 2010 Report Posted June 9, 2010 Po ostanich przygodach z tłokiem MadBulla , po poradach kolegów z forum zakupiłem czarnego Guardera na SP150 poleciało około 1000sztuk kompozytu i po sprawdzeniu jak się czuje nie widać żeby miał jakiekolwiek objawy pracy (jak nówka) wiem że to żaden przebieg ale pokładam wielkie nadzieje w tym tloku :mrgreen: 79zł to znośna cena a z zagranicznych opisów wyczytałem że radzi se nawet z sprężyną M160. A co do tłoka z metal szczęką tak jak napisał Viamortis może się skończyć posypaniem zębów. Quote
mafo Posted June 12, 2010 Author Report Posted June 12, 2010 mam nową teorie : zębatki kręcą się za szybko i tłok nie zdąży wrócić na swoją pozycje przed następnym obrotem zębatki tłokowej. co wy na to ? Quote
mafo Posted June 12, 2010 Author Report Posted June 12, 2010 A już myślałem że mnie wyśmiejecie :) Quote
Recommended Posts