Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

witam, mam replike cm 031

kulka 0,25 po 60 m lotu spada na ziemie przy strzale na wysokości 1,5 m

jak podkręcę trochę HU to leci może z 70 ale strasznie do góry najpierw

przy tym ustawieniu co kulka leci na 60 m przy strzale w drzwi odlegle o jakieś 45 m

widać ze kulka lekko leci w gore a potem zaczyna spadać

czy to jest dobra siła wystrzału? wydawało mi się ze jak strzelałem z takiej samej repliki kolegi (stockowej) te kulki latały trochę dalej

moja replika jest nowa i dlatego mam pewne watpliwosci

Posted (edited)

nic nie zmieniałem, replika przyszła do mnie wczoraj, zmierzyłem to zaraz po zapisaniu posta i to jednak było 55 m jak kulka spadła a z podkręconym HU było gdzieś 65 ale na te 65 m nie dało by się celować ;p tak HU wywalił w gore te kolkę

Edited by John Petrucci
Posted (edited)

mam taka miarkę 2 metrowa w kształcie takiego jakby trójkąta można isc i jedna ręką to przekręcać i liczyć ile tych miar wyszło ;p potem przemnożyć przez 2 metry ;p bardzo prosta i skuteczna :) zaniżyć odległości na pewno nie moglem, najwyżej zawyżyć ;p

Edited by John Petrucci
Posted

ale ten zasięg 60m jest wpozadku? przy nowej replice i kulkach 0,25?

na 60 m leci kulka ale ciężko by było coś trafić ;p

skutecznie można strzelać na jakieś 40m wydaje mi się ze powinno być trochę więcej :)

Posted

niestety nie mam takich kulek, tylko ze HU ustawiłem tak ze kulka najpierw leci trochę w gore ale na 45m juz opada na wysokość taka na jakiej celuje muszka trochę duży jest rozrzut na taka odległość ale seria można puszkę trafić :)