Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Noveske Free Float Handguard Rail 10 i replika M4 Magpul/Vltor G&P

Recommended Posts

Posted (edited)

Skoro nikt nie miał do czynienia z tym frontem to nie prościej będzie wykonać jeden prosty telefon do sklepu? Napewno tam uzyskasz niezbędne informacje.

Edited by bioX
Posted

HA, dopiero znalazłem temat. Miałem taki front w swoim m4 vfc. Wcześniej miał go kumpel w m4 TM, a teraz ten sam front ( ze zmienionym barrel nutem) siedzi w kolegi CTW. Są to jedne z najlepiej wykonanych risów jakie miałem w swoich łapach. Mam eotech 553 gp, na szynie gp miał lekkie chwiania, na tym free floacie siedzi mocno i nic nie drgnie.

Bez problemowo powinien pasować do GP.

Posted (edited)

Widzisz biox - Pierwsze co, to rozmawiałem ze sklepem. Tam sprzedawca stwierdził że nie będzie pasował, co mnie nakłoniło do zapytania na forum i samodzielnego szukania. I właśnie Dudek Javny potwierdził swoją wypowiedzią to do czego doszedłem w drodze prywatnego śledztwa - Frontgrip nie pasuje z powodu barrellocka, taką informację potwierdził również SpecShop. G&P ma inny gwint w upperreceiverze niż pozostałe repliki. Niestety barellock do G&P madbula nigdzie nie jest dostępny.

Edited by Cervantez
Posted

Czyli nie siedzi w G&P? Dziwne. Rozumiem, że trzeba zmieniać barrel nut/lock do ctw/ptw/gbb, ale żeby nie pasowal do G&P? Body w vfc mam magpula, więc generalnie raczej standard również pod G&P.

• 2 weeks later...
Posted

Widzisz biox - Pierwsze co, to rozmawiałem ze sklepem. Tam sprzedawca stwierdził że nie będzie pasował, co mnie nakłoniło do zapytania na forum i samodzielnego szukania. I właśnie Dudek Javny potwierdził swoją wypowiedzią to do czego doszedłem w drodze prywatnego śledztwa - Frontgrip nie pasuje z powodu barrellocka, taką informację potwierdził również SpecShop. G&P ma inny gwint w upperreceiverze niż pozostałe repliki. Niestety barellock do G&P madbula nigdzie nie jest dostępny.

Olej to, pilnik i ogień jak bardzo to chcesz. Swego czasu do RAMa wpakowałem front od chińskiej repliki, sztywno siedział wystarczył pilnik i chęci, uprzedzam trzeba używać mózgu. :mrgreen: