Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Długość nie ma nic do tego czy będzie on pasował, to tylko kwestia gustu i wygody (z tłumikiem masz cięższy przód repliki).

A jaki będzie do niej dobrze wyglądał ?: )

• 1 year later...
Posted

Witam,

Temat stary- ale odświeżę.

Czy w g36 nie ma gwintu na tłumik mniejszego niż 14mm?

Pytanie na poziomie, lepiej nie mówić, ale nie mam dostępu do suwmiarki, bo gdzieś zgubiłem :). A linijką nie chciałbym mierzyć. Wiem, że kiedyś próbowałem założyć tłumik 14mm, to coś było nie tak- ale to było dawno. Po prostu chcę się upewnić :)

Ps, planuję kupić tłumik do 36k jg :)

Edit,

Jeżeli macie jakieś sprawdzone tłumiki, to może podeślijcie linka.

Miałem już tego od p&j- z tą czachą, jakiś z azteko, złe nie były, ale to bardziej do zakrycia lufy wewnętrznej.

• 1 year later...
Posted (edited)

Jest napisane na stronie "Metalowy tłumik płomienia montowany jest na NIE pełnym gwincie 14 mm lewoskrętnym, przy ewentualnym zakupie tłumika dźwięku, potrzebna jest modyfikacja celem stabilnego montażu." W jaki sposób można zmodyfikować to ? Nie chcę wysyłaćrepliki do serwisu. Można dostać gdzieś adapter?

*Już znalazłem.

Edited by Arsen91
  • 1 month later...
Posted

Ciekawe macie problemy, miałem tłumik na 14mm od M4 (zwykły ACM aluminium 190mm x 36mm) i spokojnie pasował do G36C JG, dokręcony do końca nie chybotał. Na upartego można by zastosować trochę taśmy teflonowej.

Do giety rzucając swoje zdanie brałbym stubby killer'a...choć fakt do wersji K może i lepiej będzie z dłuższym.

• 3 weeks later...
Posted

Hmm,też poluję na jakiś tłumik do mojej giety,to w końcu próbować coś na te 14 mm ? Czy może pojechać z karabinem do zaufanego sklepu gdzie mi tłumiczek dopasują do gwintu ?

• 1 year later...