Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

czy ktoś z używajacych molle może mi podac wymiary dotyczące systemu mocowania tzn. szerokość tasm ( 200 czy 250 mm) , długośc pomiędzy przeszyciami (długośc poszczególnych odcinków, na oko około 400 mm), odstepy pomiedzy taśmami ( czy jest to szerokośc taśmy czy inna) dzieki

Posted

Kurna, ciekaw jestem gdzie ty takie szerokie tasmy dorwiesz 8)

Normalnie tasmy w molle maja 25 mm szerokosci, odleglosc miedzy przeszyciami to troche mniej niz 40 mm(37-38 ), odleglosci miedzy tasmami na kamizelce to prawie 30 mm.

Posted

no własnie teraz sam zauważyłem że mi się o jedno 0 za duzo klikneło. ale o taki własnie informacje mi chodziło. a czy na innych elementach te wymiary sa podobne ? chyba powinny być żeby wszystkio do siebie pasowało

Posted

standartowa taśma używana w sprzęcie Molla ma 25 mm szerokości, odległość między dwoma musi być identyczna bo w ładownicy są przecież takie same i musza sie spasować. Odległość między przeszyciami to 39 mm ( tak pisał Szaszłyk ja nigdy nie mierzyłem :D )

• 1 month later...
Posted

Sorry za odgrzebanie tamatu ale nie chcialem zakladac nowego.

Czy sprzet pasujacy do Molle bedzie pasowal tez w przypadku gdy zmniejszona zostanie szerokosc tasm i odleglosci miedzy nimi a odleglosc miedzy przeszyciami pozostanie bez zmian?

• 1 year later...
Posted

Bo tak jest. Rozni producenci przyszywaja PALSy w roznych odstepach. A w niektorych elementach u jednego producenta tez sa roznice (np. w plecakach patrolowych MOLLE sa inne odstepy na bokach i inne na przedzie komory glownej). I nie mowie tu o jakichs pomylkach szyjacego.

Posted

No dobra, przeszycia paska poprzecznego może być różna, ale odległość między dwoma poziomymi paskami musi być stała, bo inaczej będzie problem z przyczepieniem sprzętu (chyba że się mylę).