Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mały problem wszytko dział ale Po ostatnim strzale zamek powinien blokować się

w tylnym położeniu. Działało no a teraz po wystrzelaniu wszystkich kulek nie blokuje i mogę strzelać dalej

Czy ma ktoś jakiś pomysł ?

• 4 weeks later...
Posted

... zamek powinien blokować się

w tylnym położeniu. Działało (...) teraz (...) nie blokuje i mogę strzelać dalej

Czy ma ktoś jakiś pomysł ?

Mam tę replikę i ten sam problem. Rozebrałem neXta na czynniki pierwsze, wyczyściłem, złożyłem ponownie i podziałało przez kilka magazynków. Potem - loteria - albo zatrzyma, albo nie. Z moich obserwacji wynika że "suchy" (nie potraktowany po czyszczeniu silikonem) pistolet zachowuje się poprawnie, jednak wystarczy że postrzelam dłużej (5-6 magazynków w serii) i już są problemy.

Z tego co wygooglałem w sieci problem jest "powszechny", ale póki co remedium nie ma. Podobnie jak na "nie wracanie" zamka do końca po strzale.

Po lekturze postanowiłem zmienić sprężyny w zespole gazowym (testy po 3 czerwca).

• 2 weeks later...
Posted

Testy polowe zakończone wynikiem pozytywnym!

Zakupiłem zestaw sprężyn (Element). Wymieniłem obie sprężyny w zespole gazowym, dodatkowo wypolerowałem współpracujące ze sobą powierzchnie. Po złożeniu repliki "psiknąłem" silikonu w otwór podający gaz z magazynka i wystrzeliłem kilka kulek żeby się dobrze nasmarowało. dodatkowo trochę silikonu na prowadnice zamka i problem zniknął.

Mam nadzieję, że nie powróci :)