waski33 Posted May 2, 2010 Report Posted May 2, 2010 Mały problem wszytko dział ale Po ostatnim strzale zamek powinien blokować się w tylnym położeniu. Działało no a teraz po wystrzelaniu wszystkich kulek nie blokuje i mogę strzelać dalej Czy ma ktoś jakiś pomysł ? Quote
OFF Posted May 3, 2010 Report Posted May 3, 2010 rozłóż ,zobacz..może czegoś brakuje ;) pokaż fotki jak rozłożysz to może my coś zobaczymy .. Quote
FlyingCat Posted May 27, 2010 Report Posted May 27, 2010 ... zamek powinien blokować się w tylnym położeniu. Działało (...) teraz (...) nie blokuje i mogę strzelać dalej Czy ma ktoś jakiś pomysł ? Mam tę replikę i ten sam problem. Rozebrałem neXta na czynniki pierwsze, wyczyściłem, złożyłem ponownie i podziałało przez kilka magazynków. Potem - loteria - albo zatrzyma, albo nie. Z moich obserwacji wynika że "suchy" (nie potraktowany po czyszczeniu silikonem) pistolet zachowuje się poprawnie, jednak wystarczy że postrzelam dłużej (5-6 magazynków w serii) i już są problemy. Z tego co wygooglałem w sieci problem jest "powszechny", ale póki co remedium nie ma. Podobnie jak na "nie wracanie" zamka do końca po strzale. Po lekturze postanowiłem zmienić sprężyny w zespole gazowym (testy po 3 czerwca). Quote
FlyingCat Posted June 8, 2010 Report Posted June 8, 2010 Testy polowe zakończone wynikiem pozytywnym! Zakupiłem zestaw sprężyn (Element). Wymieniłem obie sprężyny w zespole gazowym, dodatkowo wypolerowałem współpracujące ze sobą powierzchnie. Po złożeniu repliki "psiknąłem" silikonu w otwór podający gaz z magazynka i wystrzeliłem kilka kulek żeby się dobrze nasmarowało. dodatkowo trochę silikonu na prowadnice zamka i problem zniknął. Mam nadzieję, że nie powróci :) Quote
Recommended Posts