seger Posted April 28, 2010 Report Posted April 28, 2010 No cóż, Panowie pomóżcie ;) Była sobie raz piekna sr 25 CA z kichami róznych róznistych firm :) pech chciał że spręzyna m140 guardera przyczyniła sie do... zuzycia osi zebatki tłokowej :-F zębatki pozostałe. jakie to ? G&P ? CA ? systema ? ja nie wiem, ślepy jestem i w ogóle ;) jaka dac zebatkę ? czy wymienic zebatk iwszystkie ? ( tłok czerwony zwężane zeby G&P ) Quote
poldeck Posted April 28, 2010 Report Posted April 28, 2010 Wymienić samą oś zębatki a na przyszłość posmarować panewki. Quote
seger Posted April 28, 2010 Author Report Posted April 28, 2010 (edited) w tym sek że paneki były posmarowane :) replika troche została zapiaszczona i pewnie wszędobylski piach to zrobił czy źle myślę ? i gdzie ośkę dorwać ;) ? Edited April 28, 2010 by seger Quote
zwierzu93 Posted April 28, 2010 Report Posted April 28, 2010 A jak ośkę wymienić ? nigdy o czymś takim nie słyszałem. Quote
seger Posted April 28, 2010 Author Report Posted April 28, 2010 młotek i jebudu pewnie ale trzeba nową wbić ładnie ;) a w razie W gdzie dostac taka zebatkę ( tylko nie G&P :P nie lubię tej firmy :P ) Quote
poldeck Posted April 29, 2010 Report Posted April 29, 2010 Jak chcesz sie pozbyć zebatek g&p to ja je chcę. A oś nie młotkiem tylko głową wybić. :wink: Quote
seger Posted April 29, 2010 Author Report Posted April 29, 2010 no to czym to dziadostwo wybić ;p ? wycisnac ją jakimś ściągaczem czy ki czort ? Quote
Viamortis Posted April 30, 2010 Report Posted April 30, 2010 Ja bym osobiście zaczął od imadła, ale to tylko teoria ;) http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=93534&hl= Tutaj kolega sprzedaje za 50 zeta cały komplet ze stali :D Quote
poldeck Posted April 30, 2010 Report Posted April 30, 2010 Imadło, nakrętka m4-m5 i śrubka m3. I szare komórki. Quote
seger Posted May 6, 2010 Author Report Posted May 6, 2010 poszło :) zębatkę położyłem na imadle, walnąłem młotkiem :) oś schowała sie do zebatki, z drugiej strony wyszła wiecej, pręt 3mm o dł. 20mm i pukanie lekko młotkiem i wyszło :) włożenie nowej osi: przyłożenie, wbicie lekkie młotkiem, nałożenie z jednej strony łożyska ( znalazłem jedno ślizgowe którego nigdzie nie używam :) ) głowica cylindra dyszą skierowaną na oś z drugiej strony, w imadło i zakręcamy :) potem nałozenie tulejki przy opóźniaczu popychacza to pikuś :) Quote
Recommended Posts