Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam pytanie: Jakiej firmy polecacie dobrą gumkę hop-up, która dobrze podkręca itd? Z firm mam na myśli:Systema,Guarder,MadBull,JBU i ARES.

P.S z góry przepraszam jeśli istnieje taki wątek a go przeoczyłem szukając go.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawdź sobie w temacie o replice, co tam montowali i jaka dobrze działa.

@ Wolfran: Systema nie we wszystkich replikach działa dobrze i ja jej nie zakładam do niczego już, bo szkoda mi kasy na ten szit :).

Posted

Wszyscy piszą o tych systemach. Ja miałem przeźroczystą gumkę guarder'a i uważam, że ta gumka jest genialna. Bardzo wyraźnie podniosła zasięg i skupienie w stockowej replice CA.

Jestem ciekawy czy jest gumka, która mogła by być jeszcze lepsza od tej magicznej guardery.

Porównywał ktoś gumkę systemy z przeźroczystą gumką guardera?

Posted

Specops: jaka moc giwery?

Do 420 fps mogę polecić z czystym sumieniem zieloną G&G. Ponoć powyżej 420 też daje radę, ale osobiście nie sprawdzałem. Powyżej 420 używałem Deep Fire.

Posted (edited)

Do 420 fps mogę polecić z czystym sumieniem zieloną G&G. Ponoć powyżej 420 też daje radę, ale osobiście nie sprawdzałem. Powyżej 420 używałem Deep Fire.

Mam u siebie Deep Fire przy 400 fps. Na stronie ASGSHOP-u jest napisane że maksymalna moc przy tej gumce to 400-450 fps.

Pytanie - Przy jak dużej mocy stosowałeś gumkę i ile zajęło jej zajechanie, jakie są efekty? ( przy niskiej mocy sprawuje się nieźle - to wiem)

Edited by Wolfi
Guest konrad2271
Posted

Przezroczysty guarder przy mocy 430 fps oderwał się ten dzyndzelek od podkręcania, czerwony guarder nie wszedł mi do komory ;P. Replika pj4a1, kulki 0.25

Guest konrad2271
Posted

Przezroczysta guardera odpada po się posypie po 1 strzale. Brał bym albo czarną systemy albo czarną guardera.

Posted

Przemielilem paredziesiat tysiecy kulek na miekkich guarderach ...

Kwestia tylko taka zeby nie przesadzic z hopem - jak ustawia sie od zera w gore a nie odwrotnie to bedzie ok. Jak sie przesadzi - moze oderwac wypustke podkrecajaca.

Ogolnie przy 500 fps i semi dawalo rade ponad 2 lata.

Teraz przy 450 i 32 rps tez daje rade ...

Systema nie uszczelniala sie na komorze w augu i robila koszmarne nieszczelnosci.

Posted

Ja używałem przy 550-570 f/s czarnej systemki i czarnego guardera. Ten ostatni poszedł się kochać po kilku wypadach, systema służyła (i pewnie dalej służy bo giwerka sprzedana) elegancko i bezproblemowo do końca :P. Także polecam....

Posted (edited)

420-430 fpsów ma wpisane a jak w realu jest nie wiem nie sprawdzałem jeszcze :) Zakupiłem silikona czarnego Guardera zobaczymy jak będzie działać :)

Edited by Specops
  • 2 weeks later...