rafcio21 Posted April 26, 2010 Report Posted April 26, 2010 (edited) Wymieniłem niedawno zamek plastikowe na G&P. Byłem zmuszony lekko skrócić sprężynę, gdyż była z lekka powyginana. Wydaje mi się, że nie ma to większego wpływu na osiągi poza mniejszym "kopem". Po wymianie zamka zaczęły się problemy - syfony po paru strzałach. Problemem wydaje mi się jest dysza (część przez którą wlatuje gaz do komory HU). Dysza ta jest ruchoma i trzyma się na 2 sprężynkach. Niestety u mnie nie chodzi gładko, wręcz muszę użyć nieco siły, żeby ją wepchnąć tak, aby sprężynki się rozprostowały. Stąd pytanie do użytkowników - u Was też to tak chodzi? Czy może chodzi płynnie (sprawdzałem na replice KSC - USP, tam dla przykładu chodzi gładko). Prosiłbym o propozycje na rozwiązanie problemu. Smarowałem, nic to nie dało. Ba! nawet teraz chyba są większe opory. Z góry dzięki za pomoc Edited April 26, 2010 by rafcio21 Quote
Guest (ID:6452) Posted April 26, 2010 Report Posted April 26, 2010 U mnie, w hi capie po zamontowaniu gł tłoczka BB dysze zaczęła chodzić z wyraźnym oporem a osiągi podskoczyły więc to chyba nie to. Quote
rafcio21 Posted April 26, 2010 Author Report Posted April 26, 2010 (edited) Ale po odciągnięciu zamka jestem w stanie lekko docisnąć dyszę, nie jest do końca wsunięta. Domyślam się, że po strzale też jest taki defekt... EDIT: Również czasem po oddaniu strzału z pustym magazynkiem zamek zostaje w tylnim położeniu, a po zwolnieniu go i naciśnięciu spustu zaczyna wyciekać gaz. Kurek tak jakby nie był naciągnięty. Muszę wtedy szybko wyjąć i włożyć magazynek. Edited April 26, 2010 by rafcio21 Quote
biper911 Posted May 6, 2010 Report Posted May 6, 2010 W moim Glocku 17 KWA dysza także przesuwa się z pewnym oporem, nie chodzi lekko. Jednak tak było od nowości, przy oryginalnym, plastikowym zamku i tak samo jest z metalowym zamkiem G&P. Co mi przychodzi do łba, to że coś u Ciebie nie gra na styku kurek/zawór górny maga, ewentualnie coś nie tak ze szczelnością pomiędzy górną uszczelką magazynka (przy otworze wypustowym - ta kwadratowa), a całym zespołem blowbacku w zamku. Po zamontowaniu swojego GP zauważyłem, że przy strzałach, zwłaszcza przy użyciu starszych magazynków z bardziej "sklepaną" tą górną uszczelką, wydajność jest gorsza niż przy nieco nowszym magu, a przy strzałach chmurka gazu wokół broni jest większa i wyraźniejsza. Na starszych magach, na jednym ładowaniu gazem wystrzelę 1,5 max 2 magi kulek. Na nowszym 2,5 mag. kulek. Quote
sfiercyk Posted August 18, 2010 Report Posted August 18, 2010 Jeśli ktoś wie o co chodzi i jak to naprawić to będę wdzięczny, autor tematu pewnie też :) I pytanie właśnie do autora, czy po "syfonie" ciężej wyjąć magazynek? Mam identyczny problem plus tak jakby dysza przytrzymywała magazynek. Porozkładałem, wyczyściłem, nasmarowałem i nic... No i u mnie dysza też porusza się z oporem tak jak napisałeś. Quote
Recommended Posts