Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj sprzet do mnie dotarl. po tych wszystkich perypetiach z kontaktem, zamowieniem i realizacja zamowienia sprawa dobiega do, mam nadzieje, szczesliwego konca. wyroby wydaja sie byc dobrej jakosci, nie zauwazylem na razie jakis niedorobek, wszystko dobrze spasowane i przeszyte.

za niedlugo dopisze ciag dalszy, jak sprzet sprawuje sie w boju.

Posted

ile czekaliście na swoje zamówienia? bo chce w MTG zamówić pokrowiec na bukłak i nie wiem ile będe czekał

czekanie na zamówienie to trochę ruletka. mozesz o tym przeczytac m.in. w tym watki. Jeśli chodzi o pokrowiec na bukłak to wg wczorajszych informacji mtgear maja juz wiecej czasu i moga go wykonac w ok. tydzien czasu. chce tez cos takiego domowic i o cos takiego wczoraj sie dowiadywalem, wiec informacja z pierwszej ręki.

Posted

Może ze względu na Twoją osobę zostałeś potraktowany w inny sposób :wink: co jeszcze gorzej wpływa na wizerunek sklepu i sposób traktowania klientów. Chyba wszyscy powinni być traktowani równo.

Nie powinni. Korzystaliśmy z usług MTG w tworzeniu wstępnych prototypów do zamówień armijnych, a to trochę inna skala niż zamówienia indywidualne. Ostatnio też miał chłopak trochę roboty od nas - stąd możliwe opóźnienia. Ja się oduczyłem "płacę - wymagam" - np. w CROMie wolę na spokojnie poczekać, ale dostać dokładnie to co mnie interesuje, tak jak ustaliłem, to samo dotyczy MTG. Ma być zrobione dokłądnie tak jak zostało zaprojektowane - mogę poczekać, po nogach nie sikam. Jakbym potrzebował coś na cito wezmę jakiegoś produkcyjniaka, albo coś z allegro. Tyle że mi jest potrzebny zwykle albo custom, albo prototyp.

Tak sobie jeszcze pomyslałem. Za każdym razem ta sama historia - jak Kltulu sobie wziął na łeb za dużo roboty i nie ogarniał korespondencji mailowej to od razu się obudził "ruch niezadowolonego klienta", z Wojtkiem widzę tak samo - Panowie, jakby się te przedsięwzięcia szumnie i srogo nie nazywały to najczęściej są jednoosobowe byty, gdzie właściciel jest sterem, żeglarzem, okrętem i księgową w jednym. CROM, dawne Currahee, MTG, Orkan albo PSTG i ileś tam innych, z których większość skisła po paru miesiącach. To nie fabryka, a nawet nie manufaktura jak Miwo P/L, Ivo-Hest, Janysport etc. Jeśli coś od nich chcecie, bo wam się to podoba, czy uważacie to za dobre - bądźcie bardziej wyrozumiali. A wy z nimi zaczynacie pojazd jakby byli adidasem zamalowującym wasze grafitti czy inną korporacją.

Oni są na swój sposób bezcenni, bo ogarniają temat i są w stanie zrobić specyficzny custom czy dany projekt na podstawie szkiców. Są jak wzorcownie czy działy R&D - tego nie zapewni wam już praktycznie żadna firma powyżej skali mikro, bo się jej to nie opłaci czasowo/kosztowo. Doceńcie to.

Posted

Powiedz mi jeszcze taką rzecz, czy jak zamawiałeś coś w MTG to czy pod taśmami PALS miałeś kreski zrobione długopisem czy może mydłem czy czymś innym co się używa w krawiectwie i łatwo schodzi?

Posted

Nie powinni. Korzystaliśmy z usług MTG w tworzeniu wstępnych prototypów do zamówień armijnych, a to trochę inna skala niż zamówienia indywidualne. Ostatnio też miał chłopak trochę roboty od nas - stąd możliwe opóźnienia. Ja się oduczyłem "płacę - wymagam" - np. w CROMie wolę na spokojnie poczekać, ale dostać dokładnie to co mnie interesuje, tak jak ustaliłem, to samo dotyczy MTG. Ma być zrobione dokłądnie tak jak zostało zaprojektowane - mogę poczekać, po nogach nie sikam. Jakbym potrzebował coś na cito wezmę jakiegoś produkcyjniaka, albo coś z allegro. Tyle że mi jest potrzebny zwykle albo custom, albo prototyp.

Tak sobie jeszcze pomyslałem. Za każdym razem ta sama historia - jak Kltulu sobie wziął na łeb za dużo roboty i nie ogarniał korespondencji mailowej to od razu się obudził "ruch niezadowolonego klienta", z Wojtkiem widzę tak samo - Panowie, jakby się te przedsięwzięcia szumnie i srogo nie nazywały to najczęściej są jednoosobowe byty, gdzie właściciel jest sterem, żeglarzem, okrętem i księgową w jednym. CROM, dawne Currahee, MTG, Orkan albo PSTG i ileś tam innych, z których większość skisła po paru miesiącach. To nie fabryka, a nawet nie manufaktura jak Miwo P/L, Ivo-Hest, Janysport etc. Jeśli coś od nich chcecie, bo wam się to podoba, czy uważacie to za dobre - bądźcie bardziej wyrozumiali. A wy z nimi zaczynacie pojazd jakby byli adidasem zamalowującym wasze grafitti czy inną korporacją.

Oni są na swój sposób bezcenni, bo ogarniają temat i są w stanie zrobić specyficzny custom czy dany projekt na podstawie szkiców. Są jak wzorcownie czy działy R&D - tego nie zapewni wam już praktycznie żadna firma powyżej skali mikro, bo się jej to nie opłaci czasowo/kosztowo. Doceńcie to.

pewnie masz racje, jest jednak jedno ale, o kłopotach w kontakcie powinni uczciwie powiadamiac, informować, ze moze byc opoznienie itd. odbierac telefony!!! albo przynajmniej pozniej na nie w jakis sposob odpowiadac i jesli sa jakies poslizgi to sami powinni o tym mowic, a nie po 100 telefonach lub mailach od klienta.

nie kazdy ma obowiazek znac ich i ich historie, ze robia fajny szpej, ale kontakt i terminy sa ciut inne.

gdyby sprawa byla postawiona uczciwie na samym poczatku, pewnie nie byloby tych wszystkich kwasow. czasy sa niestety takie jakie sa i oszustwa w sieci sa rzeczami dosc nagminnymi.

ja teraz tez dochodze do wniosku, ze warto bylo poczekac, bo sprzet wydaje sie byc w porzadku, choc specyficzny dosc kontakt, na dlugo pozostanie w mej pamieci.

Posted

Catch nie bądź ignorantem. Ślady długopisu pod taśmami pals całkowicie psują efekt kamuflujący i grożą niechybnym oberwaniem kompozytem!

Masz rację. Człowiek jednak zapomina o takich fundamentalnych sprawach. Mydełko krawieckie, długopis, kreda albo foliopis niweczą każdy kamuflaż.

@leon28 - co do problemów z kontaktem to oczywiście możesz mieć pretensje uzasadnione. Ale jak mówię - często "marketing hype" przerasta możliwości firmy i ludzie przestają po prostu to ogarniać, siada im to na psychę itd - byliśmy już nawet na tym forum świadkami takich sytuacji.

Posted

@leon28 - co do problemów z kontaktem to oczywiście możesz mieć pretensje uzasadnione. Ale jak mówię - często "marketing hype" przerasta możliwości firmy i ludzie przestają po prostu to ogarniać, siada im to na psychę itd - byliśmy już nawet na tym forum świadkami takich sytuacji.

dlatego przestaje na nich ujadac i zaczynam sie delektowac ich wyrobami.

Posted

Dodajmy, że paragraf 22 krawiectwa taktycznego zabrania używania długopisu, w jakiejkolwiek sytuacji.

No nie do końca, w ust.1.pkt1 jest mowa o używaniu go do celów takich jak podpisywanie faktur, umów, rachunków i in.

Posted

Oj tam mnie to totalnie ryba. :) Pytałem z ciekawości. 2 raz w życiu zamawiałem coś z poważnej firmy. ;)

Oj tam paragrafy. :) Mnie to totalnie ryba, pytałem z ciekawości, bo drugi zraz zamawiałem w tego typu sklepie. :)

Posted (edited)

Prawdziwa wiedza niedzielnego airsoft'owca...

Zastanawia mnie tylko po co takowym sprzęt klasy MTG gdzie każdy szew jest sprawdzany i w zasadzie nie ma co tam nawalić.

Edit: Sorry, za antyreklamę chłopaki.

Edited by pafcio
  • 4 weeks later...
Posted

Witam wszyskich.

Złożylem u nich małe zmówienie , jestem zadowolony kontakt na piątke szybkie odpowiedzi , jakość extra polecam, czas realizacji ok jak ktoś chce na jutro to odradzam.

Pozdrawiam.

Posted (edited)

Pierwsze zamowienie złożyłem 02.09.2011 , 12.09.2011 było gotowe ale zdecydowałem się jescze domówic pare rzeczy i kompletne zamówienie otzymałem dziś.

Edited by pxy2p
Posted (edited)

Moje zamowienie zrobione 05.08, zostalem poinformowany ze termin realizacji to okolo miesiaca. 09.09 dostalem maila ze paczka jest juz kompletna i zostanie wyslana na dniach. Tydzien temu poprosilem o podeslanie numeru przewozowego, jako ze nic do mnie nie doszlo, ale do dzisiaj na stronie przewoznika widnieje jedynie informacja o otrzymaniu informacji przewozowych,a do tego brak odezwu na maile.

Edited by Qb@
Posted (edited)

Qb@: No wlasnie. Mam identyczna sytuacje... Dzwonie juz od ponad tygodnia (zamowilem w podobnym okresie, tak samo zamowienie juz gotowe od dawna i niby czeka na wysylke) i pupa... :/ Ani na email doczekac sie nie mozna, ani na odebranie telefonu :( Ale jak patrze na to co napisal pxy2p to... albo robi sobie z nas zarty albo co gorsza MTG ma juz kompletnie w powazaniu glebokim klientow, ktorzy zamowili wczesniej :(

pxy2p: Jaki miales numer zamowienia?

Edited by AA__
Posted

Qb@: No wlasnie. Mam identyczna sytuacje... Dzwonie juz od ponad tygodnia (zamowilem w podobnym okresie, tak samo zamowienie juz gotowe od dawna i niby czeka na wysylke) i pupa... :/ Ani na email doczekac sie nie mozna, ani na odebranie telefonu :( Ale jak patrze na to co napisal pxy2p to... albo robi sobie z nas zarty albo co gorsza MTG ma juz kompletnie w powazaniu glebokim klientow, ktorzy zamowili wczesniej :(

pxy2p: Jaki miales numer zamowienia?

nr 29 i nr 30