marianos Posted April 16, 2010 Report Posted April 16, 2010 (edited) Tak jak w temacie... Karabinek to ak-74 CYMY i tu się nasuwa moje pytanie jak wyczyścić styki, co trzeba ściągnąć czym czyścić? Jeśli macie gdzieś temat z opisem jak to zrobić to prosiłbym o link. PS. Szukałem podobnego tematu i nie znalazłem Pozdrawiam Edited April 16, 2010 by marianos Quote
Kocur666 Posted April 17, 2010 Report Posted April 17, 2010 Otworzyc gearbox, wyczyscic szmatka czy czyms podobnym, nie upitolic tego w smarze (ma byc czyste) ewentualnie jak zrobil sie nagar - zetrzec delikatnie pilnikiem lub papierem sciernym (choc tego nie polecam - moze to spowodowac jeszcze wieksze iskrzenie i przepalanie sie stykow). Kostka stykowa sklada sie z elementu ruchomego ktory poruszany jest spustem (stycznik) i jego tez trzeba wyczyscic, oraz 2 blaszek z przodu gearboxa (tak samo w v2 i v3, w p90 jest troche inaczej - tam mozna wyczyscic styki bez rozkrecania gearboxa - tylko odkrecajac plastikowy element ze stykami). Najlepiej jak juz rozkladasz i bawisz sei ze stykami - zamontowac mosfet - wtedy problem zniknie. Rof sie zwiekszy, tylko trzeba miec miejsce zeby zamontowac mosfet. Quote
grzechotnik Posted April 17, 2010 Report Posted April 17, 2010 http://www.wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/cz...nie_stykow/123/ Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts