Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, zwracam sie głównie do użytkowników SR25. Sam jestem właścicielem tejże repliki, w której przeprowadziałem kompletny tuning mechaniczny z dość mocną sprężyną (m170). Pytam, bo może ktoś ma jakieś pomysły/już coś takiego wykonał - chcę dołożyć do tego potworka lufę 650mm, tyle, że chcąc to zrobić, musiałbym albo dokonać przedłużenia lufy zewnętrznej, albo tłumika (zapewne nie obyło by się bez tokarza), czy może są/ktoś ma odpowiednie do tego "bajery"? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi 8)

Posted

Jeżeli decydujesz się na montaż tak długiej lufy prec. w replice, to proponował bym dokupić do tego stabilizatory lufy, w celu wyeliminowania pewnych nierówności które mogą powstać podczas użytkowania, miałem kiedyś podobny problem, lufa prec. opierała się na gwincie tłumika przez co kulki blokowały się w środku tłumika.

Posted

w sr25 od krakmanów lufa 650mm nie wystaje poza tłumik.

Masz na myśli SR25URX czy też K? ten z oferty krakmanów? z tłumikiem blackwater 195mm lufa będzie wystawac przeszło 10 cm, zapewne czeka mnie zamiana tłumika na 320mm.. Jak pech, to pech

Posted (edited)

Masz na myśli SR25URX czy też K? ten z oferty krakmanów? z tłumikiem blackwater 195mm lufa będzie wystawac przeszło 10 cm, zapewne czeka mnie zamiana tłumika na 320mm.. Jak pech, to pech

A popatrz gdzie kończy się lufa wewnętrzna , choć jest 360 mm to można włożyć 407 mm i nie wystaje . Więc to Ci daje tylko 250 mm tłumika . Znajomy wkładając 705 mm do swojej G&P po prostu dokleił do stokowego QD kolejne 4 cm zwykłego najtańszego tłumika i w więcej niż 30 cm nikt nie był w stanie tego zauważyć .

Inna sprawa jak dasz dłuższy tłumik musisz na tych ostatnich cm od końca lufy do końca tłumika wyłożyć odpowiednim materiałem , już kilkukrotnie się spotkałem że zawirowania powietrza na tym odcinku znacznie pogarszały stabilność BB i celność .

Edited by przemek10
  • Create New...