Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, ryjąc po forum natrafiłem na to http://www.hera-arms.de/gcc.php . Jednak nigdzie nie mogłem tego znaleźć więc postanowiłem wykonać ową konwersje od podstaw. Całość wykonałem z arkuszy PCV.

65190672abhkcl.th.jpg 65111757.th.jpg 23258356.th.jpg 75818001.th.jpg 75165678.th.jpg

Jak widać pozostało mi jeszcze malowanie, a szyny już do mnie idą. Na pewno zauważyliście, że ta konwersja jest od glocka 17, 19, 22, 23, 31, 32, ja posiadam 18c i dlatego wykonałem dodatkowy otwór na selektor. Wstępnie wszystko dobre chodzi, glock jest zamontowany od konwersji po przez szynę montażową, w oryginale dodatkowo ostał przedłużony pin spustowy (ja to pominąłem i tak wszystko jest w miarę stabilne). Tył zamka został zadokowany tak jak w odpowiedniku, założenie i zdjęcie konwersji jest bardzo proste, wystarczy poluzować śrubę dociskową od montażu po prawej stronie.

Posted

Piękna ta bestia, jak najszybciej to pomaluj i szyny zamontuj, dużo roboty miałeś z tą konwersją?

Do dziś 5 dni zaznaczam, że jest to projekt nisko budżetowy. Na razie wydałem niecałe 100zl jak dojdą szyny i pomaluje zrobi się z 200zł i w nich powinienem się zamknąć.

Posted

Hehe dokładnie taką samą konwersję tylko na 18C Cymy chciałem zrobić z tym, że użyć do tego chciałem obudowy plastykowej ze sklepu elektronicznego odpowiednich wymiarów w związku z czym kolor byłby jednolity czarny, ale projekt ze względu na brak czasu został zarzucony.

Dobra robota chętnie zobaczę efekt końcowy.

Pamiętaj o końcówce do zamontowania tłumika bo wtedy z odpowiednim kolimatorem robi się z tego piękna rzecz.

Posted

A no tak, zapomniałem dodać że do konwersji wykorzystuje gazowego glocka.

To oczywiste przecież jesteśmy w dziale GAZOWE. ale twoja praca interesuje posiadaczy AEPów również. kontynuuj i chwal się wszyscy jesteśmy ciekawi.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

No niestety, ale pierwszy to nie jest. Polecam ten link: H.E.R.A. GCC Glock Carbine Convertion.

Co nie zmienia faktu że Qbamarciniak odwalił kawał dobrej roboty. Swoją drogą rozważałeś zmianę materiału na np. ABS? Zwykle jest w czarnych arkuszach, nie będzie problemu ze schodzącą farbą i jest chyba trochę bardziej wytrzymały od PCV.

• 1 month later...