Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

No właśnie nie jestem pewien ale wydaje mi się że w chińskich replikach G36 prowadnica dyszy ma standardową długość...

Pytam ponieważ zamówiłem na asgshop.pl taką głowice cylindra Deep Fire. Na zdjęciu przedstawiającym produkt prowadnica dyszy jest sporo dłuższa w porównaniu do standardowej natomiast głowica którą otrzymałem ma identyczną długość (ok21mm) prowadnicy co prowadnica w standardowej głowicy v.3 Guardera - o takiej.

Widać to na tym zdjęciu: http://images49.fotosik.pl/281/6a83fb333efa724emed.jpg

Sam już nie wiem co o tym myśleć... :roll:

Posted

Dluzsza prowadnica poprawia tylko ulozenie dyszy jezeli dysza jest dluga.

Dzieki temu dysza ma mniejsze odchyly ba boki. Przy szybkich tuningach mozliwe ze poprawia to prace - w sensie przy zacince nie pojdzie ci dysza (lub przy bardzo mocnych) bo mniej sie wygnie na bok.

Ale tak naprawde mozna stosowac zwykla glowice do v3.

Roznica jest raczej kosmetyczna i minimalna. Gorzej przy scarach ktore maja mega dlugie dysze - wtedy to moze miec wieksze znaczenie (pisze na podstawie doswiadczen z 2 augami ktore mam).

ps. 2 lata katowania 2 replik i z dyszami/glowicami cylindra nie mialem problemu. W jedej jest dluzsza borkowa, w drugiej krotka normalna.

Posted

No właśnie o to chodzi że na głowicy którą aktualnie używam dysza przy maksymalnym wysunięciu ma znaczne odchyły które chciałem zniwelować...

Na dyszy o standardowej średnicy nie miałem tego problemu - wystąpił dopiero po wstawieniu borka.

@MAJOR762

Wiem że jestem upierdliwy ale czy jesteś pewien tych pomiarów? Mi jak nic wychodzi 21mm w standardowej gł. v.3

Posted

Sprawa się wyjaśniła...

Faktycznie zaszła pomyłka i otrzymałem głowicę z krótką prowadnicą.

Dzisiaj otrzymałem tą właściwą więc jak dla mnie temat jest już zamknięty.

Dziękuję Panowie za zaangażowanie ;-)