Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

ASGShop pisze o tej sprężynie:

"UWAGA!

Sprężyna ta daje zazwyczaj większe wyniki o ok 40fps !".

Ciekawi mnie czym to jest spowodowane...

Czy jest to po prostu odpowiednik SP140 który szybko się ubija?

Proszę o opinie osób które miały do czynienia z tą sprężyną...

Posted (edited)

Deep Fire to +10 do oznaczenia podanego przez producenta, ot cała tajemnica. Czyli tak jak piszesz - ich M130 to tak naprawdę M140. I z tego co wiem nie ubijają się szybko.

PS: Bierz Guardera ;)

Edited by MAJOR762
Posted

No niestety w tej chwili 130 Guardera jest jak na lekarstwo ;-)

Chciałem zrobić zamówienie w jednym sklepie ale chyba trzeba będzie albo poczekać albo zamówić w dwóch miejscach.

Ciekawe jest to że ASGShop daje takie info tylko przy 130...

Posted

Czyli finalnie założyłeś temat, bo żałujesz 15 zeta na wysyłkę z drugiego sklepu. Nie wiem jak M130, M120 DF'a mi bardzo długo stabilne 400 fps trzymało.

Posted

Finalnie to założyłem temat po to żeby dowiedzieć się co nieco o springach z którymi nie miałem jeszcze do czynienia...

Nie wiem po co takie osobiste wycieczki z Twojej strony... Żałuję czy nie żałuję - to moja sprawa. Być może nie widzę sensu robienia zamówienia którego 1/3 wartości będzie koszt przesyłki.

A za info o "ubijalności" dziękuję ;-)

Posted

W dwóch karabinach miałem M150 DF M16 i m14, na żadnej nie mogłem uzyskać 500FPS a cudowałem na lewo i prawo, po wymianie na sprężyny guardera, karabin miał taką moc jaką trzeba.

Nie ma sensu oszczędzać na sprężynach, Guarder rządzi i będzie jeszcze długo (oby).

Posted

Finalnie to założyłem temat po to żeby dowiedzieć się co nieco o springach z którymi nie miałem jeszcze do czynienia...

Nie wiem po co takie osobiste wycieczki z Twojej strony... Żałuję czy nie żałuję - to moja sprawa. Być może nie widzę sensu robienia zamówienia którego 1/3 wartości będzie koszt przesyłki.

A za info o "ubijalności" dziękuję ;-)

Na nikogo nie najeżdżam, ale fakt pozostaje... paręnaście PLN :-F.

Posted

W dwóch karabinach miałem M150 DF M16 i m14, na żadnej nie mogłem uzyskać 500FPS a cudowałem na lewo i prawo, po wymianie na sprężyny guardera, karabin miał taką moc jaką trzeba.

Za to kumpel na przykład na M130 DF w M14 Cymy (wszystkie bebechy wymienione) miał stabilne 520FPS. Inny kumpel w SLR CA miał na M100 DF stabilne 400FPS. Jak widać loteria, szkoda kasy.

• 3 years later...
Posted

M130 DF to gówno wymieniłem w moim AK Guardera m140 i śmigało bez problemów oponad 400fps i na baterii9,6 > po zamontowaniu m130 DF w ogóle AK nie rusza na baterii 9,6 i 10.8 jakoś pyka ale tylko na 11.1lipo . Co to za bubel .

Posted

M130 DF to gówno wymieniłem w moim AK Guardera m140 i śmigało bez problemów oponad 400fps i na baterii9,6 > po zamontowaniu m130 DF w ogóle AK nie rusza na baterii 9,6 i 10.8 jakoś pyka ale tylko na 11.1lipo . Co to za bubel .

Przetłumacz na polski proszę, Guarder jest lepszy bo go silnik pociągnie?

Posted

OMG.... że coo??