wkozacz Posted March 23, 2010 Report Posted March 23, 2010 Witam, Kupiłem nową (pierwszą w życiu) replikę, CM 028A. Mam kulki .25 gładkie. Zainstalowałem akumulator i magazynek zgodnie z instrukcją. Jednak po naciśnięciu spustu (niezależnie, czy w trybie Full- czy Semi Auto) kulki nie wylatują, choć broń wydaje dźwięk strzału jak zwykłe AEG. Po takiej 'serii' i wyjęciu magazynka, z uchwytu magazynka (część, gdzie magazynek był wpięty) wylatuje luźno kilka kulek. Co czynić ? :wink: Quote
seger Posted March 24, 2010 Report Posted March 24, 2010 podkręciłeś maga dobrze ? jakie to kulki masz? Quote
krissente Posted March 24, 2010 Report Posted March 24, 2010 Na początek nakręć mocniej magazynek. zarówno przed, jak i po włożeniu do gniazda (jeszcze kilka razy się przyda dla pewności). Sprawdź, czy po nakręceniu kulki wyrzuca z magazynka po odsunięciu ręcznie tego zabezpieczenia. Powinna wystrzelić ich fontanna. Lepiej rób to w domu ;) Szkoda kulek ;) Sprawdź też, czy hop-up nie jest na maxa w pozycji HOP. Może blokować kulki. Quote
wkozacz Posted March 24, 2010 Author Report Posted March 24, 2010 Rzeczywiście. Po prostu magazynek był niecałkowicie przekręcony :wink: Kończąc temat, mały OT: ja w życiu bym nie pomyślał, że to cholerstwo takie mocne jest w praktyce! Puszki oraz kartony przebija na luzie, i ma potem jeszcze ta kulka tyle fasonu, że robi lekkie wgniecenie w desce. Jest całkiem celny i to bez włączenia Hop-Up'a! Pomimo faktu, że jedyne bronie, jakie w życiu miałem w rękach to wiatrówka oraz łuk z Decathlonu ( :killer: ), a teraz jeszcze ten kałach, myślę, że mogę go śmiało polecić! Pozdrawiam WKozacz Quote
seger Posted March 25, 2010 Report Posted March 25, 2010 no to malutko widziałeś ;) rozbijająca butelki po piwie z odległosci 25m to jest coś :) Quote
Recommended Posts