Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie: czy po założeniu nowej sprężyny SP 130 [Guarder] będzie ładnie działało i nie wpłynie to na zużycie części?

Standard z mp5 B&T:

-Gearbox V2

-Zębatki

-Łożyska

-Tłok

-Silnik

Guardier:

- Chromowanego cylindra

- Głowicy cylindra

- Łożyskowanej, głowicy tłoka

- Dyszy gazoszczelnej

+Bateria 9.6V Sanyo

Posted

m130 i niemalże stockowa replika CA to nie jest dobry pomysł. Zębatki są słabe i nie wytrzymają za długo na tejże sprężynie. Wstawiłbym zębatki china made np. XYTy i wtedy m130 ma szanse. Aha, silnik też nie ogarnie, będzie się grzał i może mieć problem z naciąganiem sprężyny. Polecę silnik (znowu chinol) PJa

Posted

Teoretycznie m120, jednak radziłbym wstawić m110 i dobrze wszystko podoszczelniać, wymienić gumę hop siapa, dystanser. Najlepiej daj replikę na serwis człowiekowi, który ogarnia temat. będziesz miał pewność, że złożone to jest dobrze a FPS będzie taki, że wejdziesz na budynki a i w lesie się dobrze zabawisz :)

Posted

Zwierzu dobrze radzi, a taka rada ode mnie... Nie "Guardier" tylko Guarder. Już pełno takich wymysłów widziałem. Guarden, Garden, Guardien echh :D.

Wstaw jeszcze preckę, Systema / Guarder / MadBull ;).

Pozdrawiam.

Posted (edited)

Guardier:

(...)

- Dyszy gazoszczelnej

Łojezu jakie kwiatki :lol: ;-)

W temacie - SP130, stock przełożenie i 9,6 to nie jest dobry zestaw. Nawet jak założysz MOSFET. Zębatki jak napisano - nie wytrzymają. Łożyska silnik - kibel. Tłok jak masz żółty to w zależności od sposobu strzelania potrzyma trochę albo długo. Szkielet - jak wyżej w zależności od sposobu strzelania klęknie po jakimś czasie.

PS: Jak chcesz tanie zębatki o których pisał Zwierzu (XYT) to podbij na PW, mam tanio 2 komplety ;)

Edited by MAJOR762
Posted (edited)

Zębatki wytrzymają sp120 - u mnie dawały radę z M120s i 23k/s, SP130 bym nie ryzykował.

Tłok może wytrzymać ale nie musi. (tłoki CA to loteria) - jeden zajechałem na M120s i głównie pojedynczym trybie ognia, drugi ciągnie u znajomego sp130 bez śladów zużycia.

Głowica tłoka i cylindra do wymiany. Silnik CA do wymiany (silniki CA dają niezły rof przy maks M110) - od 120 w góre do wymiany na jakiś chiński JG III gen /PJ

Ogólnie -do stocka CA aby spać spokojnie nic więcej niż SP 110 i batkę 9,6 przy GB CA z łożyskami ślizgowymi (tak iest np w M15A2 car) / 8,4 przy wersjach z łożyskami kulkowymi 7mm (np. M15A4 RIS)

Edited by Wolfi
Posted (edited)

Ogólnie -do stocka CA aby spać spokojnie nic więcej niż SP 110 i batkę 9,6 przy GB CA z łożyskami ślizgowymi

Mam wśród znajomych 2 CA obie ponad 3 lata na M110 i BU , do dziś śmigają co weekend i się trzymają świetnie bez żadnej awarii , z tego co wiem to nawet nie było otwierane .

Edited by przemek10
Posted

Mam wśród znajomych 2 CA obie ponad 3 lata na M110 i BU , do dziś śmigają co weekend i się trzymają świetnie bez żadnej awarii , z tego co wiem to nawet nie było otwierane .

Zgadza się 110 zapewnia bezawaryjną pracę. Poza tym montując BU zmieniasz zestaw głowic.

Tylko nie widzę sensu montowania BU przy M110 (chyba że dla cichych głowic w BU CA).

Posted

Po prostu CA kiedys dawało lepsze czesci do gb niz teraz, dopiero najnowsze repliki CA ktorych w Polsce jak na lekarstwo mają w stocku m120.

Kolega do m15 CA (z asgshopu) wstawil m100 i poszedł po kilku strzelankach szkielet gb, zębatki i tłok.

Teraz ma g&p z tego samego sklepu i bez problemu radzi sobie na m110 przy 10,8v 3300mah. Wspomne ze te CA więcej go kosztowało :)

Posted (edited)

wszystko zalezy od szczelnosci w newralgicznych miejscach , zastosowanych elementow wew. GB , itp . ale przyjęte jest : + -

m090 - 295 fps

m100 - 328 fps

m110 - 360 fps

m120 - 393 fps

m130 - 426 fps

m140 - 459 fps

m150 - 492 fps

m160 - 524 fps

Edited by overs
Posted

Ta, jak to fajnie podawać dane z tabelek mające się nijak do rzeczywistości :roll: Jakbym miał mieć 490FPS na M150 przy dobrze złożonej replice na dobrych częściach to bym się pochlastał i pod pociąg rzucił.

Kcpi010 - zależy jak złożysz. W pełni szczelna replika przy tej sprężynie powinna zapewniać prędkość oscylującą w granicach 400FPS.