Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 817
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jaką szerokoś mają paski do opożądzenia w tych konstrukcjach ? bo szukałem czegoś na ten temat i nie znalazłem (domyślam się że pewnie 25mm)

• 3 weeks later...
Posted
oraz na jakiej zasadzie działa sposósb mocowania ładownic - przeplatane pasy?

Jak w każdym systemie modułowym ładownice zakładasz przeplatając pasy poprzez umieszczone na kamizelce pasy. Na koniec albo zapinasz napę albo klamrę zaciskową (tak jak jest w produktach MIWO). W odróżnieniu od np mocowania modułów na napy do kamizelki, ten system charakteryzuje się dużą trwałością połączenia elementu z panelem nośnym, nawet przy wypełnieniu modułu do granic pojemności.

Jeśli zaś pytałeś o to, czy zakłada się elementy poprzez system przeplatanych pasów to odpowiedź brzmi - tak.

Posted

Moje pytanie kieruję do osób posiadających chlebak-torbę patrolową firmy MIVO. Otóż czy uchwyty - uszy tej torby za pomocą których przymocowuje się ją do pasa są zamknięte-zaszyte czy odpinane? Jak duże mają otwory te uchwyty? Jaka jest liczba i rozstaw tych uchwytów? Zadaję te pytania ponieważ na stronie MIVO ani jedno zdjęcie chlebaka nie jest zrobione z tyłu, a ja chciałem przymocować go do innej kamizelki taktycznej.

Posted

zauważ że ani jedna ładownica nie ma "foty od tyłu" czyżby tajemne mocowanie które zaplanowałem w swoich ładownicach (nie znając jeszcze wyrobów miwo) było tak tajemne ze trzeba je chować przed konkurencją?

• 1 month later...
Posted

Jak już odświeżyłeś to zapytam....

Oni robią w 20 mm ( molle 25 mm). Bo jak już gdzieś mówiłem chce kupić ORKAN WORRIOR-a i ładownice z miwo. Chce tez kupić plecak ten nowy, jany sport (25 l, jak ktoś z wawy szuka, to jest w sklepie podróżnika) i czy on ma te taśmy 20 czy 25? Wiem że to było już patletowane 20 razy ale nie znalazłem jeszcze żadnej jasnej odpowiedzi.

pozdrawiam

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

W sobotę rozmawialiśmy na zlocie z przedstawicielami MIWO. Niedługo dostępne staną się nowe produkty min plecak robiony mniej więcej na krój tego medycznego ale tańszy.

Posted

Niedawno zamawiałem w miwo pare gratów, i zauważyłem ze napy nie są najwyższej jakości, w porównaniu do tych jakie znam z kamizelek lbv/elbv, ukraińska alfa czy mod od guardera to nie trzymają wcale :?, kieszenie i ładownice sa w miare kompatybilne z guaredowym modem. Jako duzy plus wykonanie, materiały ujdą ale najlepsze z dostępnych jak sądze (szpej wymarzyłem sobie oliwkowy). Kolejnym plusem jest mozliwość szycia produktów z poza oferty - nie musiałem zamawiac w róznych miejscach. Jak dla mnie poza tymi napami wszystko tip - top, już planuje kolejne zamówienie.

• 2 months later...
Posted

Czy ktos ma lub widzial jakość i wykonanie kamizelki KS 12??

Dzikki cos pisal o camo woodland ze jest w jasnych kolorach? Czy dalej maja taki material?

PS Napisalem do nich zapytanie i czekam i czekam ;P

Pozdrawiam Bartkie_CB :)

Posted

witam !!

Dostalem wlasnie maila od w/w firmy. Pozwole przytoczyc sobie cytat wypowiedzi:

Zaznaczam, że materiał którego uzywamy nie jest orginalną cordurą tylko tkaniną o podobnych właściwościach. Wzór kamóflażu tez nie jest orginalny.Informuje, że prowadzimy prace nad uzyskaniem orginalnej cordury amerykańskiej w orginalnych kamuflażach.

W moim przypadku pozostaje tylko czekac na oryginalny material i camo ;)

Pozdrawiam Bartkie

Posted

Ja ją zamówiłem, na razie czekam na realizację zamówienia. Do tej pory używałem kabur formowanych termicznie z cordury, ten MUDPIL jest miękki. Jak tylko dostanę paczkę napiszę co i jak.

Posted

Skoro już tak bombardujemy użytkowników sprzętu MIWO pytaniami...

Ma ktoś może kamizelkę LKT Szturman 1 ??

Bo jakoś nie przekonuje mnie ta siateczka (czy nie jest zbyt delikatna ?)

Posted
Bo jakoś nie przekonuje mnie ta siateczka (czy nie jest zbyt delikatna ?)

Ludzie z MIWO napisali mi, gdzy pytalem sie o to samo, ze siatka jest wytrzymala. Proponuje zapytac sie o szczegoly Dzikkiego, ktory jest posiadaczem kamizelki z tej firmy

Pozdrawiam Bartkie

Posted

Ja mam kamizelkę pilota śmigłowca, jest to kamizelka na takiej samej siatce, tyle, że moja ma kolor czarny a t w Szturmanie jest zielona.

Siatka jest bardzo wytrzymała, jak na razie nie ma na niej żadnych śladów użytkowania.

W Szturmanie jedynym minusem, wg mnie, jest to, że kieszenie są przyszyte na stałe. W większości kamizelek z Miwo kieszenie są panelowe, można samemu dostosować sobie rozmieszczenie kieszeni. W Szturmanie niestety nie :(

Posted

Właśnie, ciągle czekam na realizację zamówienia.

Albo mają tyle zamówień z wojska albo zaczynają olewać klientów.

Wcześniejsze zamówienia były realizowane w ciągu tygodnia, to był najdłuższy czas jaki czekałem na zamówienie, a teraz zamówienie zostało złożone 17 sierpnia a dostałem właśnie, że przewidywany czas realiacji to 2 tygodnie.

Więc wciąż czekam.

Posted

Chyba maja jednak klientów, jak zamawiałem ok5 maja to dostałem towar jakoś 2 czerwca :/, jednak maila o terminie realizacji dostalem jakoś na drugi dzień po złozeniu zamówienia, ze zostanei zrealizowane ok27 maja. Moga mieć przestoje w dostawach materiałów, albo sezon urlopowy 8).

• 2 weeks later...
Posted

Zamowilem pare dni temu w Miwo kabure Mudpil - dzis dostalem, i powiem tak - Rewelacja, naprawde dobrej jakosci produkt, bardzo dobrze spasowana, rzepy i klamry oraz material bardzo solidny, no a cena 60 zl wydaje sie nie byc zaporowa :) Ja z mojej strony moge powiedziec ze to napewno nie ostatnie zakupy w tj firmie. Polecam :)

Posted
Zamowilem pare dni temu w Miwo kabure Mudpil - dzis dostalem, i powiem tak - Rewelacja, naprawde dobrej jakosci produkt, bardzo dobrze spasowana, rzepy i klamry oraz material bardzo solidny, no a cena 60 zl wydaje sie nie byc zaporowa :)

Z jaką bronią jej używasz? Pytam bo różnie bywa z pasowaniem kabur do konkretnych gnatów.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...