Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Pytanie jak w temacie, a mianowicie czym zabezpieczyć ogniwa,gdy zerwała się w mojej baterii folijka zabezpieczająca ją....

okleić izolacją czy można gdzieś kupić taką folijkę..?

z góry dzięki za pomoc

Posted

Zależy jaką masz replikę i batkę. Ja mam MP5 od galaxy i jakbym okleił taśmą izolacyjną batkę to by mi nie weszła do środka. Musisz zobaczyć czy po okręceniu taśmą izolacyjną Ci sie bateria zmieści.

Posted

Jeszcze lepszy może być Power Tape, a raczej ogólnie jakaś mocna taśma tego rodzaju - dużo wytrzymalsze i mocniejszy klej niż w zwykłej izolce, ale izolka też da radę oczywiście.

Posted

Zwykła izolka to zły pomysł.. Dlaczego? Po pewnym czasie klej zacznie się rozpuszczać, będzie się to kleić wszystko, a izolka puści..

Od siebie polecam taką taśmę do oplotów, trochę droższa.. Jest to taka materiałowa taśma. Kupiłem taką w elektronicznym, na prawdę świetnie trzyma i jest sama w sobie mocna.

Jak masz dawać izolkę zwykłą to już lepiej przeźroczystą taśmą od 3M'a (tylko 3M! Kupisz w byle jakim papierniczym).

Posted

Hm u mnie izolacja trzyma 3-4 lata na niektórych rzeczach i się klej trzyma tak jak kiedyś. Może kupujesz słabej jakości taśmę izolacyjna? Ja używam 3M.

Mówiłem o takiej zwykłej z elektronicznego. 3M na pewno będzie lepsza, lecz jak na razie nigdzie nie widziałem izolacji od 3M'a.

Ogólnie autorze tematu, kup jaką kolwiek taśmę od 3M (czy to izolacyjna, czy przeźroczysta) i będzie dobrze trzymać :).