Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć, niedawno kupiłem tą replike.

http://www.max24.pl/agm-karabin-szturmowy-...agm&order=p

Mam do was kilka pytań odnosnie tej repliki:

1.Co o niej sądzicie?

2.Czy fakt że ta replika posiada ok.380fps skreśla ją z rozgrywek typu CQB?

3.Opłacalność tuningu (czy warto wkładać jakieś pieniądze w akumulator, precke, komore hu + gumke itd.) ?

4.Jakie magi (mid-cap) pasują do tego modelu? Prośiłbym o link.

Szukałem na forum czegoś o tym modelu lecz nic nie znalazłem. :???:

Pozdrawiam, Damian

Posted (edited)

Wystrzel z niego jakieś 5000 kulek to będziesz miał 350 fps ;)

AGM jak AGM, najlepszy nie jest, ale da się z niego coś wycisnąć. Aktualnie katuję moje M4 od AGMu na springu 120', jakieś 10k kulek poszło, wymieniłem tłok, smary, podkładki, okablowanie, uszczelki...Mam coś koło 450fps, do tego precka 455mm i gumka + nowa komora. Bangla aż miło.

Na sam początek nic nie rób, jak zacznie strzelać gorzej to wymień komorę i gumkę ;) Nic innego nie ma sensu tam póki co zmieniać :)

EDIT: Mid-capy mogą nie podawać, ciąć się ;)

Edited by Karmazyt
Posted (edited)

Low capy od P&J. Polecam odrazu po zakupie, zdjąć skorupy, i obkleić magi ciasno taśmą izolacyjną, w miejscach gdzie są śrubki. Się gwinty wyrabiają, a taśma to idealnie przytrzyma.

Odnośnie repliki, ja bym ją zrobił do CQB typowo ;) Jakiś fajny spring SP90 naprzykład, i dobra gumka, i jak dla mnie było by OK ;) Rof pewnie będzie na poziomie wtedy.

EDIT: Albo zostawił tak jak jest ;) Spring się sam ubije.

Edited by Karmazyt
Posted

Pasować będzie, odnośnie długich magów P&J które używam, póki co ich nie ma, na dostawę czekają :)

Ludzie polecają jeszcze magi BOYI, do kupienia na allegro, więc tam możesz poszukać :)

Posted

Kurde troche drogo wyjdzie kupno low-cap bo 200bb to 8 magów w przeliczeniu na te krótkie z linku.

Nie wiem na jakie magi się nastawiać bo midy mają sensowną pojemność a low to 25 kuleczek. Na moim miejscu co byś zrobił ?

I dzięki za dotychczasową pomoc. 8)

Posted

Kurde troche drogo wyjdzie kupno low-cap bo 200bb to 8 magów w przeliczeniu na te krótkie z linku.

Nie wiem na jakie magi się nastawiać bo midy mają sensowną pojemność a low to 25 kuleczek. Na moim miejscu co byś zrobił ?

I dzięki za dotychczasową pomoc. 8)

Low cap ma 60 kulek a nie 25 ;) 25 to mają real capy. Po co ci aż tyle magów? Na niedzielne jebanki używam 3x low cap i 1 hi cap, na poważne imprezy wystarczy mi 10 low capów. Kupuj sobie powoli, najpierw 3, później 3 itp, i wkońcu sam ocenisz ile tak naprawdę ci jest ich potrzebnych ;)

Acha, jeszcze jedno - jak padnie ci gumka, tzn nie będzie kręcić, kup czarną Systemę i od razu nową komorę, najlepiej coś plastikowego. Stockowa od AGMu jest do dupy, nie pasują do niej żadne inne gumki :)

Posted

Dzięki za radę, tak właściwie to nie zagladałem do środka repliki bo nie chce stracić gwarancji. Gwarancja znika po rozkreceniu gb ? bo jeśli się nie mylę to można to wyjąć w jednym kawałku. Doświadczenie w rozkladaniu replik mam zerowe pomimo że to mój 2 aeg.

To długie low-cap beda na taiwanie, bo jeśli tak to kupie 4 i gitara ?

Posted

GB można wyjąć w jednym kawałku, nie traci się gwarancji, dopóki się do nie otworzy. Będą na Taiwanie, nie wiem tylko niestety kiedy. Sam poluję na kilka, w zapas żeby mieć.

Co do ilości, to sam musisz sobie przypasować :)

Posted

Odnośnie ilości magów to wiadomo że to sprawa indywidualna ;-)

To powiedzmy że ściagam to górne body i wtedy mam te gb w jednym kawałku(wiem jak to wygląda) i do tego jest przyczepiona komora hu a do niej lufa tak? 8)

I jak już bym sobie miał tam pogrzebać to te kółeczka do regulacji hu powypadają czy jak ?

Wiem że to wkurzające ale serio się boje tego otwierać :???:

Posted

Prz chwycie przednim, nad gniazdem magazynku masz pin, który musisz rozkręcić i wybić :) Wtedy, ciągniasz górę i dół body w dwie różne strony, delikatnie nimi ruszając. Jak rozłożysz, to w dolnym body masz GB, a w górnym jest lufa i komora. Żadne kółeczka nie będą wypadać, ale musisz uważać bo komora może się razem z całą lufą wysunąć ;)

Posted

Nie wiem czy jest sens. Jeśli to ma być emka do budynków, to ja bym wgl lufy nie zmieniał, tylko zrobił z niej kosiarkę. Natomiast, jeśli chcesz do lasu, to wstawić jakieś 20cm tłumik i długą lufę ukryć. Albo może 10cm tłumik, łatwiej będzie się manewrować :)

Najpierw odpowiedz sobie na pytanie - Do czego chcesz tą emkę i jakie zadanie ma spełniać :)

Posted

Właśnie, czas pokaże.

Do lasu kupie jakąś od p&j z 430fps w stocku i tam bede grzebał a agm zostawie chyba taką jaka jest.

Jak pokażą się magi to napisz w tym poście.

Dzięki wielkie za pomoc ;-)