Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć !

Posiadam replikę AKM CM.036 firmy CYMA i mam problem ponieważ kiedyś gdy strzelałem broń przestała reagować gdy naciskałem na spust i pomyślałem że się rozładował. Po naładowaniu okazało się że to jest jakiś inny problem :/ replika wogóle nie reaguje...

nie strzela nie wydaje żadnego dźwięku. Testowałem baterie na innej replice i ona działa replikę podłączyłem do innej baterii i nadal nie reaguje sprawdzałem też bezpiecznik i jest cały.

Proszę o pomoc i z góry dziękuje.!

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Starkiler mam tą samą replike i u mnie było identycznie :) Okazało się zimny lut na "+" silnika. Wymieniłem okablowanie na niskooporowe złożyłem i dalej raz działało raz nie otworzyłem GB wyczyściłem łacznik styków bo był cały czarny złożyłem i do teraz wszystko ok :)

Edited by Matiasq
Posted

Właśnie bardzo prawdopodobne, że masz osmolone styki... Jeżeli przewody okażą się w porządku, to czeka Cię rozbieranie gb. Ogólnie operacja z czyszczeniem styków do najtrudniejszych nie należy, ale lepiej, żeby rozbierał to ktoś, kto już to robił...

Posted

Starkiler mam tą samą replike i u mnie było identycznie :) Okazało się zimny lut na "+" silnika. Wymieniłem okablowanie na niskooporowe złożyłem i dalej raz działało raz nie otworzyłem GB wyczyściłem łacznik styków bo był cały czarny złożyłem i do teraz wszystko ok :)

Do czasu, styki w Cymach to syf - niestety.

Posted

Broń została naprawiona i złożona :D ale dziwi mnie jedno...Po wyciągnięciu z Body broń nie strzelała . Jako że mam elektryka w rodzinie zawołałem go , on poprzekładał jakoś kable i nagle zaczął strzelać . Rozbierał go ze mną inny właściciel repliki i też nie może zrozumieć jakim cudem nagle zaczął działać , po krótkim namyśle stwierdziliśmy że mogły to być kostki stykowe . A wy jak myślicie ?

Dzięki za pomoc ;-)