Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Musze kupic nowa baterie, gdyz po lekkiej modyfikacji bebechow i bardzo glupim uzytkowaniu starej baterii - nie daje ona juz rady i mam bardzo, bardzoo czeste zacinki

Przetestowalem baterie kolegi, nie pamietam firmy, w kazdym razie miala 9,6V i eMka chodzila bez problemu

Aktualnie mam stara batke 8.4V ktora juz wysiadla

Mysle nad ta z alledrogo

http://www.allegro.pl/item935879126_bateri...ogniwa_asg.html

Sa jakies opinie?

Ewentualne sugestie?

Nie chce wydawac wiecej niz 130 140zl

Nie wiem tez co z ladowarka

Czy dobra bedzie 9,6V/300mA [prad polowkowy]

Pozdrawiam!

Posted

Dokładnie - za tą cenę nie warto.

Mogę Ci polecić batki Firefoxa, ale na małych ogniwach 1500mah - te są świetne.

Gdzieś w komisie są bodajże dwie za ok. 60 zł / szt. ( od dwóch różnych gości ) w bdb stanie - szukaj, szukaj :)

Za 120~ zł możesz mieć 2 x 9,6 firefox 1500 na małych ogniwach i to już jest coś :)

Mleczaj~

Posted

Bierz tą co podałeś w linku, warto. Mam też taką i jestem z niej zadowolony. Odnośnie używanych baterii to nigdy nie wiadomo jak była eksploatowana i ile cykli jej zostało. Co do ładowarki to ciężko stwierdzić... podałeś tylko parametry ładowania.

Posted

mówicie że sanyo to najleprze akumulatory a na taiwanie piszą tak

Pakiety FIREFOX dają większą szybkostrzelność od innych akumulatorów o

tym samym napięciu i pojemności. Są bardziej wydajne od pakietów SANYO lub KAN.

co o tym myślicie??

Posted

Od KAN może będą lepsze, bo oni ścierwo robią a nie akku ;)

Ja osobiście KANów używam, ale do zasilania modelu, pakiet 4.8V o pojemności 250,350 lub 450 mAh. Niestety inne firmy nie produkują takiej drobnicy ;P

Posted (edited)

Zauażyliście, że w opisie aukcji podanej w pierwszym poście jest napisane, że to 2000mAh NiMH, problem w tym, że na zdjęciu bateria ma jak byk "Nickel-Cadmium"

Edited by Agata
Posted

:wink: na baterii jest napisane CADIUM... Ja ze swojej strony mogę polecić baterie typu LiPo- małe rozmiary no i 7,4v ma taką wydajność jak hmmm 9,6v takiego FF, cena też całkiem rozsądna. Za ok 40-50 zł można mieć nowego!! lipolka, fakt, że do tego trza mieć lepsiejszą ładowarkę, Ale jak i tak stoisz przed dylematem zakupu ładowarki, to bierz imax-a b6 i ładujesz nią każdy pakiet jaki obecnie stosuje się w asg. A i cena takiej ładowarki jakoś nie powala...idzie za 150 zł na allegro nową wyrwać (nowa "mikroprocesorowa to wydatek jakichś 120 zł) Różnica 30 zł a komfort dużo większy ;-)