Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ponieważ a.) noszę okulary korekcyjne i b.) mocno się pocę przy wysiłku, miałem dużo problemów z parującymi goglami.

Wzorem paintballowców zainstalowałem do moich Uvexów wiatraczek 25mm i działa znakomicie. Same dziurki wycinane nic nie dają, musi być wymuszony obieg powietrza. Dodatkowy plus to lepsze samopoczucie, bo oczy i skórę owiewa świeże powietrze i czujesz się jak bez gogli!

Polecam wiatraczki 12v z łożyskami kulkowymi (droższe od ciernych, ale cichsze). Podłączone do baterii 9v działają z odpowiednią siłą. Właściwie jedyny problem to odgłos, jaki wydaje wiatraczek, ale słyszalny jest tylko dla użytkownika i to minimalnie - po chwili się nie zauważa (łożyska kulkowe).

Gotowy zestaw jest w Specshopie chyba za 100 zł ale można sobie kupić samemu wiatraczek za 25-50 zł w sklepach elektronicznych.

Polecam zdesperowanym, którzy wypróbowali inne metody.

[/url]

Posted
Pryskam tym środkiem i pozwalam wyschnąć. Nie zakładam tego od razu na nos... Wydawało mi się to tak oczywiste, że nie pisałem.  

Spokojnie ja też nie maiłem tego na myśli :roll: . Chodziło mi o to, że pozostaje pewna powłoka,(bo coś przecież musi szybki chronić), która mniej lub bardziej, ale jednak paruje i stąd moje pytanie.

Skoro nic złego się nie dzieje to git :)

Pozdrawiam!