Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

witam.

1.Jakbyście chcieli sobie kupić sprężynkę to jaką byście sobie wybrali , dotyczy m140??

2. Czy jest możliwość ubicia się sprężynki m140 systemy po jakiś 10-15k kulek ??

Jak zawsze dziekuje za sugestie :)

Posted

Mnie Systema pękła. Fakt, że nie m140, a m130 ale po jakichś 10k poszła do nieba dla sprężyn. natomiast Guardery śmigają i odpukać na razie beż takich dowcipów. Dlatego moim osobistym wyborem w kwestii sprężyn jest Guarder.

Posted

Pękły mi juz2 systemy: m120S chromowana i m140 (przy wyjmowaniu z gb) ,

zakładałem ostatnio guardera w replice kolegi i mimo wyginania nic nie wygłupiała sie i nie miała ochoty pęknąć ;)

Posted

Nie będę oryginalny - polecam Guardera. Mam SP120, 50k przebiegu i nie stwierdzam żeby się ubiła, czy też straciła na mocy. A Guarder trzyma poziom jeśli chodzi o sprężyny, więc możesz spokojnie brać SP140.

Mi do tej pory pękł jeden guarder. Po około 120-150k kulek pękła m140. Cóż, peszek :)

Fajny przebieg :)

Tutaj to już raczej w grę wchodzi zmęczenie materiału, jeśli odnoszę poprawne wrażenie to nie należysz do ludzi strzelających mało i krótkimi seriami. ;) Jeszcze jedno - tak z czystej ciekawości - jak długo służyła Ci ta sprężyna, jaki ROF?

Posted

panowie za wasza rada kupilem guardera . moje zdziwienie bylo wielkie bo mialem problem zeby ja wlozyc , a ta z systemy jakos lekko , okazalo sie ze ta systemowa jest jakis +- 1cm krotsza. czyli chyba sie ubila.

na m140 guardera osiaglem srednio 148m/s, czasem 156m/s , wynik zadowalajacy.

dzieki za porady . nie ma jak sie poradzic kolegow z wiekszym dosw.

Posted

Albo zrób pomiar na innych qulkach , ostatnio próbowałem na Pjach , rozrzut od 260 do 551 , na M130... . Wrzuciłem madbulle , stabilne wyniki z maksymalną różnią między najwyższym a najniższym 7 FPS .

Posted

na m140 mialem 130 m/s wiec obecny wynik jest dla mnie ok , ale poogladam co moze jeszcze byc nie teges

kulki extreme 0.2g , sprawdze dzisiaj na troche ciezszych ale z innej firmy.

mam pytanie do kolegow fachowców , mam tłok DF plastikowy z szyna taka wsuwana z metalowymi zebami , te zęby lekko podkleilem superglutem a teraz zauwazylem ze ząbki zaczely znowu chodzic, tj. do 1mm , i moje pytanie czy przesuwanie sie tych zebow moze miec wplyw na to ze wlasnie mam takie wachania fps ?