Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich ;) chciałem was zaprosić na forum gry Metro 2033 http://metro2033.xup.pl/index.php, które prowadzę. Jest ono pierwszym forum tej gry. Zapraszam wszystkich lubiących takie klimaty jak S.T.A.L.K.E.R czy Half-Life ;)

Gra Metro 2033 jak dla mnie będzie prawdziwym hit'em ;) połączenie FPS, Survival Horroru (to co najbardziej lubie) i cRPG ;d jeśli ktos grał w S.T.A.L.K.E.R'a będzie wiedział o co chodzi ;) a napewno ktoś z Was grał :P

Oto najnowszy trailer z gry

wszystko wygladą wporzo, fajne elementy walki z przeciwnikiem ;) Wydaje mi się, że będzie jedną z lepszych gierek tego roku ;P ale Medal of Honor (tego bez podtytułu) jeśli wyjdzie w tym roku i tak nie przebije ;P

Pozdro :uśmiech:

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Możesz podac linki z kąd ściągłeś gre ???

Z góry dziękuje...

:wink:

Boże chroń nas przed trollami, dziećmi neo i bezstresowym wychowywaniem.

Kupił pewnie orginał w sklepie wysyłkowym na Marsie :mrgreen:

Poza tym pewnie nie wiesz co to Google? Bo gdybyś wiedział, to dowiedział byś się również iż:

16 marca 2010 ( światowa data premiery )

16 marca 2010 ( data wydania w Polsce )

Amen.

Posted

A mnie się wydaje tak. Gra wygląda fantastycznie i ma przygniatający, post-apo klimat. Sądzę, że chcą uzyskać mix między falloutem oraz stalkerem. Wydaje mi się, że Panowie uznali, że Stalker jest już wyczerpanym tematem, a żyć z czegoś trzeba. Stąd ta gra. Cóż, zobaczymy. Jestem pełen nadzieji, że to będzie taki Stalker jakiego chcieliśmy mieć zawsze.

Posted

Tylko szkoda, że wszystkie takie rzeczy dzieją się albo za wschodnią granicą, albo w Ameryce;) mam nadzieję, że nie wyjdzie z tego typowa strzelanka, a gra w której faktycznie trzeba będzie liczyć ile nabojów nam jeszcze zostało:)

Posted

Czemu nie, zawsze to jakiś świeży powiew;) choć szczerze powiedziawszy to mimo wszystko chciałbym przemieszczać się po terenach post-apokaliptycznej Polski:) kwestia gustu, wiadomo...

Posted

Kilka faktów odnośnie gry:

Gierka jest na podstawie książki- to raz.

Autor jak nic czerpał natchnienie od Strugackich, gry i filmu Stalker i gry HellGate: London (też akcja w metrze, ale Londyńskim)- to dwa.

Gra ma być LINIOWA i prowadzić nas po sznureczku od intra do outra- to trzy.

Gra ma pieruńsko niedopracowany, niezoptymalizowany silnik graficzny i olbrzymiej rozdzielczości tekstury (wystarczy popatrzeć na screeny), co w rezultacie daje nam śmiesznie wysokie wymagania sprzętowe, oraz ogarnięty punkt numer cztery. ;)

• 3 weeks later...
Posted

A gdzie miałyby się dziać? W Indiach?

Nie, w Polsce - był nawet dosyć zaawansowany projekt Afterfall ale niestety przyszedł pan kryzys i wydawca zaprzestał finansowania dalszych prac nad grą :cry:

Dlatego jak na razie jestesmy skazani na produkcje amerykańskie lub rosyjskie

Posted

No ja już grałem i puki co mi się podoba :D. Jeżeli chodzi o grafikę to trochę przesadzili z wymaganiami gram na wysokich ustawieniach (DirectX 9) graficznie wygląda to bardzo ładnie i płynnie(a komputer 2 latka już ma :D)

Posted

:wink:

Boże chroń nas przed trollami, dziećmi neo i bezstresowym wychowywaniem.

Kupił pewnie orginał w sklepie wysyłkowym na Marsie :mrgreen:

Poza tym pewnie nie wiesz co to Google? Bo gdybyś wiedział, to dowiedział byś się również iż:

Amen.

NIE!!! Gra jest fajna ale! Engine schrzaniony i na bardzo dobrym sprzęcie gra ma zacinki. monotonne dialogi i długie retrospekcje na początku grania były fajne.

W końcu w rozdziale bodajże 6-7 musimy z Millerem przejść przez zaśnieżone pole usłane wrakami, atakują stwory zewsząd, Miller co chwile staje i Ciebie woła żebyś przyszedł nawet kiedy stoisz obok niego, strzela bardzo rzadko bo Ty masz strzelać, no ok ale skąd amunicję wziąć? Kończy się po 5-6 stworze potem shotgun i znów szybka śmierć bo nie nadążamy z ładowanie shelsów. :poddanie: No ok, po paru godzinach udaje nam się, ale zostaliśmy bez amunicji i zostaje nam nóż ;/

Uwaga na stwory w bibliotece! W nie trzeba władować przynajmniej 12 shelsów w łeb!

Ogólnie tyle co nagrałem to: Kod na więcej amunicji rzecz niezbędna ale i z tym ciężko przeżyć, zostaje god mode ale to bez sensu...albo i nie.

Oczywiście można zagrać na najniższym poziomie, ale jako doświadczony gracz FPS zwyczajnie nie daję rady! Jak ktoś chce kupić oryginał? Oczywiście! Ale sprawdź czasem czy nie wywalisz kasy w błoto.

O mało nie zapomniałem, gdy zginął nasz kompan, inny DOSŁOWNIE spadł nam z sufitu :strach: Jazda!

+Grafika

+Odwzorowanie broni

+Niepowtarzalny klimat

- Niezrozumiałe dialogi łamana angielszczyzna pomieszana z rosyjskim.

- Przesadnie długie dialogi

- Przesadnie trudne misje

- Silnik gry szwankuje

- Niektóre bronie, jak np. ta na amunicję 5mm. Nie jest w stanie zabić 10 strzałami

- Steam ( dla jednego + dla jednego - )

- Nieudolna podróbka kultowego Stalkera

Gram do końca, skończę to napisze więcej.

Posted

Twórcy dosyć ostro dali ciała z skryptami,spacerujący Miller w ogniu walki u mnie był najmniejszym problemem.Kilka razy musiałem wracać do poprzedniego chceckpointu bo mimo wykonania jakiegoś "mini zadania" skrypty się nie odpalały i fabuła stała w miejscu.Zrozumiał bym to w jakiejś skomplikowanej grze ale takie błędy w liniowym fpp wołają o pomstę do nieba

Marcinek83 co wspólnego poza klimatem postapo umiejscowieniem fabuły na wschodzie ma Stalker i Metro skoro piszesz że to nieudolna podróbka ?

• 2 weeks later...
Posted

Ja tam takich bugów nie miałem... zastrzeżenie mam takie, że niektóre fragmenty były za trudne (pod wieżą TV, w silosie rakietowym z tymi kulkami i biblioteka, ale tam to na + bo klimat wtedy był świetny ^^)