truskawa Posted February 14, 2010 Report Posted February 14, 2010 Leży przede mną silnik z mojej repliki g36c i miałem zamiar go rozebrać, ale napotkałem problem... :???: mianowicie, są tu takie 2 zagięte blaszki, które trzymają tą plastikową podstawkę u dołu. Próbowałem odgiąć ją śrubokrętem ale zdziera się plastik z podstawki a blaszki ani rusz. Jeżeli zedre ten cały plastik to potem nie będzie się to trzymać... :strach: Czy ktoś z was próbował rozbierać ten silnik? Da się to zrobić, czy te silniki są "nierozbieralne"? PS. - na silniku jest nazwa firmy, jest to.. : CHAOLI MICRO-MOTORMACHINERY CO.LTD Jeśli przydadzą się fotki mogę wrzucić. z góry dzięki, truskawa 8) Quote
szumitek Posted February 14, 2010 Report Posted February 14, 2010 Silnik to popularny chiński stock, słabiutki i łatwopalny ;) ale rozbieralny. Niestety trzeba pokonać te dwie zagięte blaszki aby się do niego dostać. Quote
truskawa Posted February 14, 2010 Author Report Posted February 14, 2010 A więc na siłę??? Śrubokręt w dłoń!!! :twisted: Quote
Gogin Posted February 14, 2010 Report Posted February 14, 2010 A te dwie śrubki na spodzie silnika widzisz? Zaraz obok szczotek. Zdejmij szczotki, potem odkręć te śruby, zdejmij plastik i dalej sobie poradzisz chyba. Quote
Recommended Posts