adam1137 Posted February 13, 2010 Report Posted February 13, 2010 Co będzie lepsze?? Bo miałem kupowac chinola,cm 051. ale zrezygnowałem,bo chyba lepsze będą markowe produkty,niż chinskie fps-y,prawda?? I teraz doradźcie który karabinek będzie najlepszy,ja się najbardziej skłaniam ku g&g,ale to dlatego że ma największą prędkośc wylotową,chociarz docelowo mam zamiar założyc mocniejsza sprezyne... :wink: Quote
rumak Posted February 14, 2010 Report Posted February 14, 2010 Jak już kupować to SLR105 Steel Version od CA lub AK 74 VFC i nic więcej. Quote
adam1137 Posted February 14, 2010 Author Report Posted February 14, 2010 A co myślicie o tuningowanym do 400 fps Ak 74 od ics?? Jedna rzecz mnie martwi że nie ma składanej kolby,chociarz przy mojej starej cymce i tak chyba tylko 2 razy złożyłem. Ale mi chodzi i tak głownie o wykonanie repliki i jej trwałośc,wiec co o tym myślicie?? Quote
Wilq_pl Posted April 26, 2010 Report Posted April 26, 2010 (edited) Podłączę się pod pytanie. Przeczytałem wszystkie 3 wątki o tych replikach i z tego wychodzi, że: G&G - Najlepsze wykonanie zewnętrzne, ale problem z tuningiem z powodu niestandardowej dyszy CA - Łatwy tuning, ale najgorsze wykonanie z całej trójki (chyba odnosi się to do wersji NIE steel) ICS - dobre wykonanie zewnętrzne i... zbyt dużo nie zapamiętałem :D Jak już kupować to SLR105 Steel Version od CA lub AK 74 VFC i nic więcej. To że VFC ma najlepsze AK to wiem, ale mógłbyś uzasadnić dlaczego CA? Edited April 26, 2010 by Wilq_pl Quote
kirs Posted October 7, 2010 Report Posted October 7, 2010 witam! dlaczego CA? ma najbardziej tuningolubne flaki. SLR-a używam 4y lata, od 1,5 roku z upgrade-em do 400 fps, zero awarii. pozdrawiam! Quote
wojtek30 Posted October 7, 2010 Report Posted October 7, 2010 3 lata GG rk47 i zadnych problemów z tuningiem nie miałem ale bym brał teraz ICS - silnik dobry i zęby do 140 w podstawowej wersji Quote
zubol Posted October 7, 2010 Report Posted October 7, 2010 mam slra ca w wersji steel&wood od pół roku , wykonanie piękne , stal jest bardzo wytrzymała , nic się jeszcze nie ułamało czy chociaż uszczerbiło a używam jej minimum raz w tygodniu i wystrzeliem ok 6000kulek na stocku przed tuningiem i po tuningu ( m110 guardera , reszta stock ) ponad 15000bb i nie zauważyłem żadnego zużycia w GB , co do drewna to lepszego jeszcze nie widziałem . Raz gdy miałem go na plecach i biegałem z klamką w budynku , przywaliłem w biegu lufą o mur tak że myślałem że mu lufa się złamie a tu nic tylko drobna rysa a cegła ukruszona :D Radzę wymienić od razu gumkę , ponieważ moja gdy zrobiło się chłodniej ( poniżej 10c) to trzeba było wywalić ze 20 strzałów na full auto żeby zaczęła normalnie podkręcać , teraz wsadziłem przeźroczystą guardera i jest ok. Drobnym mankamentem jest też silnik , który pomimo tego że daje dobrego rofa na batce 8.4 i springu 110 to jest słabiutki , wolniej rusza i czasami przy szybkim strzelaniu na semi się zacina i nie potrafi ruszyć zębatki , choć próbuje i wystarczy przełączyć na auto żeby znowu zaczął strzelać . Świadczą o tym również słabiutkie magnesiki które ledwo cokolwiek metalowego przyciągają , jednak mi to praktycznie nie przeszkadza , przeważnie walę na auto , z resztą nie zacina się zbyt często więc zamiast silnika kase przeznaczę na precke. Kolejnym drobnym mankamentem jest okablowanie które nie jest zbyt dobrej jakości ale ujdzie . Ogólnie karabin jest drogi ( ok 1300zł ) jednak ja jestem z niego b.zadowolony . Quote
Recommended Posts