Guest LooK OuT! Posted November 26, 2002 Report Posted November 26, 2002 Ech, szkoda... Sytuacja podobno jak z M134 Minigun z Asahi - jego nazwa wlasna na tabliczce znamionowej brzmi "Valcan" :P Coz, patent rzecz swieta... Bron nie dla "hardkorowcow"... spoko, ktos sie pokusi kiedys o wypuszczenie jakichs upgrade'ow ;) Quote
Padre Posted February 18, 2003 Report Posted February 18, 2003 Witajcie. Mam pytanie czy ktos z was sie orientuje, czy jest juz możliwość zakupienia tego karabinka w Polsce, lub gdzieś w europie i orientacyjna cenę? Byłbym dzwięczny za każdą informację. Kurcze ta spluwka jest po prostu piekna w swej brzydocie.Coś jak A-10 Warthog. Quote
Guest LooK OuT! Posted February 18, 2003 Report Posted February 18, 2003 Oooo, witam milosnika "Latajacego Czolgu" :) G36, jesli jest do dostania w Honk-Kong'u to i pewnie polskie sklepy, takie jak Tommygun.p czy FA moga je sciagnac. Zadzwon do obu i spytaj co da sie w tej kwestii zrobic. Mam bliski kontakt z Tommygun'em i wiem, ze niedlugo beda cos zamawiac, wiec jak chcesz te G36 to pogadaj o zamowieniu. Quote
Ritter Posted February 19, 2003 Report Posted February 19, 2003 Mam pytanie czy ktos z was sie orientuje, czy jest juz możliwość zakupienia tego karabinka w Polsce, lub gdzieś w europie i orientacyjna cenę? W Polsce - narazie chyba nikt. Ale jak się znajdzie klient to sprowadzą. Małym problemem jest oczywiście nasz ukochany system prawno-celny, który spowoduje, że za broń która teraz kosztuje w normalniejszych krajach do 300 euro zapłacisz u nas pewnie cos koło 1800zł. Jak nie lepiej... Ale co tam, reszta Europy (chyba tylko poza San Marino) też ma wysokie ceny... Tylko średnie krajowe trochę inne... :( Wracając do tematu - w grudniu, tuż po premierze G36C jedynym sklepem, który miał go w ofercie w Europie była "SAFARA" z San Marino. Z tego co wiem, to do połowy stycznia sprzedali 280 sztuk... nieźle jak na jeden sklep. Mieli monopol... W tym momencie inni napewno też już mają tą zabawkę. Początkowo cena wynosiła niecałe 300 euro (wiadomo, nowość). Teraz (albo w ciągu najbliższego miesiacu - dwóch, zależy pewnie od popytu) powinna spaść do 260. Niestety - to cena tylko w San Marino... Adres sieciowy tego sklepu (strona jest kiepska) to: http://www.safarasoftair.com/safara/catalo...o/catalogo.html, a G36 jest razem z innymi elektrykami pod: http://www.safarasoftair.com/safara/catalo...cili/fucili.htm Quote
FA_Maciek Posted March 24, 2003 Report Posted March 24, 2003 Na szczescie informacje z blowback.de okazaly sie nieprawdziwe. Szyny G36C sa tego samego rozmiaru co w innych modelach TM, ponadto, co juz stalo sie chyba standardem, pod tlumikiem plomienia znajduje sie -14 mm gwint umozliwiajacy montaz tlumika :D Quote
Ritter Posted March 24, 2003 Report Posted March 24, 2003 Jednak dobrze że nie wszystkie plotki sprawdzają się :D Inna sprawa, że w instrukcji obsługi przy moim AUG "Special Receiver" jest tabelka porównawcza oryginału i modelu TM. Wynika z niej że szyny dla optyki niekoniecznie są takie same. Ale dopóki da się na tym montować dodatkowe bajery, to nikt nie będzie biegał z suwmiarką i zdjęciami oryginału i uzależniał od wyglądu szyny zakupu danego modelu ASG... :wink: Czyżbyś miał już pierwsze doświadczenia z kontaktu z G36C? Nie bądź samolub! Podziel się wrażeniami! :wink: Tym bardziej, że to pewnie będzie kiedyś druga zabawka (no ok, licząc dobrze to 4ta...), na którą się szarpnę... Nie mówcie mojej żonie... :wink: Quote
FA_Maciek Posted March 24, 2003 Report Posted March 24, 2003 Kontakt zostal nawiazany, na razie bardzo powierzchowny :cry: Ogolnie zabawka ok, nawet bardzo ok :D Testy dopiero w sobote wiec za bardzo nie mam sie czym dzielic - zreszta wrazeniami dzielic powinna sie Parabelle, ktora z tego co napisala jest w posiadaniu tego cudenka od paru ladnych tygodni. Po dwoch godzinach ogladania (macania, sciskania, wkladania i wyjmowania) moge powiedziec tylko jedno - pelny wypas 8) Powyzszy tekst mial charakter jak najbardziej komercyjny i sluzacy tylko i wylacznie podwyzszeniu sprzedazy pewnego sklepu (co w polaczeniu z informacja, ze G36C bedzie PONOWNIE dostepne w sprzedazy dopiero za jakis czas stanowi reklamowy majstersztyk :wink: ) Quote
Rainer Posted March 31, 2003 Report Posted March 31, 2003 ciekawe kiedy to bedzie mozna u nas dostac ? http://www.airsoftclub.com/scripts/G36K.html Quote
Ritter Posted April 1, 2003 Report Posted April 1, 2003 Sklepy sprowadzać tego raczej nie będą, bo to jest "conversion kit" a nie gotowy wyrób. Chyba że na specjalne zamówienie, a i bez tego to ma zapewne specjalną cenę... W dodatku nie sądzę żeby ten zestaw do przeróbki był produkowany w jakiejś oszałamiającej liczbie egzemplarzy - jak wszystko z Airsoft Club. Tak więc trzeba będzie osobno kupić G36C i osobno części do jego przeróbki z Airsoft Club. Co jak znam życie przerasta możliwośći finansowe 99% z nas... Chyba że TM się zmiłuje i za jakiś czas wypuści "dużego" lub "średniego" G36 i problem się rozwiąże... Ale narazie nic na to nie wskazuje. Quote
Rainer Posted April 1, 2003 Report Posted April 1, 2003 heh znalazlem fajny dodatek :)))) http://www.first-jp.com/shop/result.phtml?...8C%9F%8D%F5%81@ Quote
Recommended Posts