Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam.

Przeszukałem allegro, sklepy online jak i miejscowy demobil, ale nigdzie nie mogę dorwać dobrych spodni, kurtki z membrana i to w dpm.

Woodlandowych gore-texow jest sporo, ale w DPMie nic nie ma. (może stosują inną membranę ?)

Ma ktoś może namiary na jakiś sklep online, gdzie mogę takie coś dorwać ? Chodzi mi o spodnie i kurtkę, które zapewnią mi oddychalność na odpowiednim poziomie.

Edited by lenczek
Posted (edited)

MVP to oficjalna nazwa, ale wszyscy nazywają to gore-texami, zatem pod hasłem gore-tex na brytyjskim ebayu znajdziesz tego zatrzęsienie, od najstarszych modeli bez żadnych kieszeni poprzez jakieś wyjątkowe modele dla SF, na najnowszych S'2005 z dwiema kieszeniami na klacie kończąc.

Ten komplet z aukcji, to jakiś cywilny twór (tak propo to widziałem taki komplet dwa lata temu na MSPO, na stoisku arlenu, nawet ta metka z wymiarami jest w polskim stylu).

A co do konta na ebay, to czas je założyć :-)

Edited by aciepk
Posted

ok dzięki za wskazówki, ale czy ma ktoś może namiary na jakiś sklep ? :D zima w pełni, chęci do strzelania ogromne, ale sprzętu nie mam, który pozwoli w 100% się wyszaleć :D

Posted
Tutaj masz komplet wykonany z membrany gorepodobnej ale ani firma ani membrana nie zachwyca.

http://www.vest.pl/product-pol-3508-Komple...lander-DPM.html

hmm dorwałem w miejscowym demobilu za 70zł spodnie (za 50-60 da rade kupić) ale trochę brudne te spodnie, albo już tak wytarte na kolanach.

I moje pytanie, czy takie wytarcie, wyraźnie bledszy kolor na kolanach, ma wpływ na przepuszczalność spodni ?? czy to nie ma znaczenia i gore-tex będzie działał normalnie ? (dziur, rozdarć nie ma)

chociaż i tak mam ochraniacze na kolanach więc to nie powinno mieć znaczenia..;/

Posted

Coś żle szukasz w tym tygodniu kupiłem spodnie z goretexu dpm, kontrakt za 60zł z przesyłka w idealnym stanie :)

a co do przepuszczalności to napewno spodnie będą spełniały swoją rolę, pamiętak tylko by nie prać ich w proszku tylko w odpowiednich preparatch typu nikwax :)

Posted

Fizyk to pochwal się tą aukcją albo daj jakieś namiary.

bo np na allegro wpisuje "dpm gore-tex" i wyskakuje jedno wielkie nic ;/ albo 1 czy 2 sztuki, które się nie nadają...

Posted
Mam nadzieje że jakoś pomogłem icon_smile.gif

Oczywiście, że pomogłeś :D

pozdrawiam i zaczepie podanego przez ciebie użytkownika, może jeszcze coś tam mu zostało :D