Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Przymierzam się do kupna owego przedmiotu. Z bólem serca, ale muszę się zadowolić jedynie repliką, nie stać mnie na wydatek blisko $500 za samą latarkę tylko i do tego do reko.

Moje pytania:

Jaką replikę polecacie? Ile macie, jak się sprawuje? Gdzie kupiliście?

Pozdro!

Posted

Przymierzam się do kupna owego przedmiotu. Z bólem serca, ale muszę się zadowolić jedynie repliką, nie stać mnie na wydatek blisko $500 za samą latarkę tylko i do tego do reko.

Moje pytania:

Jaką replikę polecacie? Ile macie, jak się sprawuje? Gdzie kupiliście?

Pozdro!

Posiadam taką: http://www.rsov.com/index.php?target=produ...product_id=3769

Sprawuje się bardzo dobrze. Wykonanie bez zarzutu. Skoro ma być do rekonstrukcji, waga nie będzie ci przeszkadzać - a swoje jednak waży :)

Postaram się zrobić jakieś dodatkowe zdjęcia.

Na razie jedno musi wystarczyć:

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/zJWyZX...feat=directlink

Identyczną możesz dostać na specshopie za 299zł.

Posted (edited)

To co Ty masz to nie jest M900.

Ja piszę o czymś takim:

[/img]

Tak wiem o tym, myślałem że chodzi o całą rodzinę m9**. Natomiast replikę m900 to tylko na taiwangunie, a to kopia robiona przez acm(?) i już chyba(?) nieprodukowana. Na w miarę dobre od Elementa pewnie trzeba będzie jeszcze poczekać parę miesięcy.

Pozdr.

Edited by v1
Posted

Moja (kupiona zresztą u Krakmana) sprawuje się naprawdę dobrze. Solidnie wykonana, ciężka, brak oznaczeń producenta. Światło na tyle mocne że przebija dym w pomieszczeniu. Włącznik żelowy w chwycie bardzo czuły.

No i polecam klasyczny montaż śrubowy, QD nie siedział aż tak mocno na RISach (przynajmniej u mnie)

• 3 weeks later...
  • 9 months later...
  • 2 months later...
Posted

Czołem!

Odgrzeję trochę temat, bo tak patrze sobie na moją kopie i się zastanawiam - do czego służą te diody nad latarką?:zastanawia:

Tzn. przynajmniej w moim egzemplarzu są diody. W innych kopiach albo w oryginałach nie wiem co tam jest.

Tak czy siak, na tym zdjęciu dobrze to widać:

http://images2.opticsplanet.com/640-640/opplanet-surefire-m900v.jpg

Wie ktoś może po co to?

Z góry dzięki za odpowiedź : )

Posted

Tzw. navigation LED. Sygnalizacja, "pokazanie" swojej pozycji koledze, poświecenie sobie pod nogi itp.

"Masz diody" w sensie masz i świecą, czy masz i nie działają? Jakiej firmy replika?

Posted

Mam diody i świecą. Jestem drugim posiadaczem latarki, pierwszy wspomniał że była sprowadzona, czy kupiona w stanach. Możliwe że mówił jakiej firmy ale zapomniałem.

I dzięki za odpowiedź, od teraz będę sobie migał :cool:

• 1 year later...
Posted

Miałem taką tyle że czarną. Starsza - lepsza seria. Moc według producenta niby 100lumenów ale świeci jak 60 w oryginale surefire m951. Co do wykonania niczego nie można zarzucić. Fajny,ciężki kawałek sprzętu. Mam taką na sprzedaż - jak chcesz uderz na pw.