Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Noszę się z zamiarem kupna munduru US Army w UCP. Na allegro znalazłem kilka interesujących mnie pozycji, wszystkie sygnowane jako kontrakt. Moje pytanie jest następujące. Jak rozpoznac czy to rzeczywiście kontrakt?

Jeśli chodzi o metki to z tego co wiem powinny byc dwie, jedna z rozmiarem a jedna z ogólnym opisem, składem materiału itp. Oprócz tego na zdjęciach niektórych bluz zauważyłem takie jakby tasiemki do odpinania kieszenie na ramionach. Znalazłem też wersje bez i się, że tak powiem, pogubiłem.

Plizz help :-F

Posted
Kontraktowe mundury mają znaczniki IR pod tasiemkami.

To nie jest wyznacznik kontraktu. Masz cywilnych producentów, którzy też naszywają ''znaczniki IR''. Kontrakt poznasz tylko po metkach. Przepisujesz numery w google i voila ;)

Posted

No fakt, jak Tru-spec i Propper ich nie naszywają to znaczy, że nikt tego nie robi...

Ja mam Teesara i znaczniki są. Na poglądowych fotkach tego nie ma i nie nazwałbym tego znacznikiem, bo to kawałek czarnej folii, ale imitacja jest.

Kontrakt tylko po metkach i oczywiście kamuflażu ;)