Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)
Nie prowadnica tylko element który trzyma ją w miejscu, podpiera od tyłu. O to chodzi

Sorki pomyliłem się :) . Ciekawy jestem ile tuning tego dziadostwa będzie kosztował?

Edited by Piotrek94
Posted (edited)

Komora- koło 300zł. Lufa- koło 300zł. Cylinder bodaj 400zł, tłok 160, prowadnica chyba koło 100, gł cylindra pewine ze 100, gł tłoka 55, gumka HU koło 30zł, spust pewnie z 700zł. Razem daje nam to kwotę normalną dla tunningu karabinu na snajperkę. Przy założeniu że części są kompatybilne z oryginałem.

EDYTA:

Patrzcie co znalazłem: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...catid=&cat=

sugeruje to że chwyty nie są w standardzie AEG.

Edited by dexterkrak
Posted (edited)
Patrzcie co znalazłem: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...catid=&cat=

sugeruje to że chwyty nie są w standardzie AEG.

Allows use of AEG M4/M16. Chyba będą pasować. Ale wydaje mi że ten otwór będzie niekompatybilny z Wellem. Trzeba było by porównać...

@EDYTA:

kwotę normalną dla tunningu karabinu na snajperkę.

Czyli dziesięciokrotną wartość samej repliki... :)

Dexter, w stocku jaki ona może mieć zasięg?

Edited by Piotrek94
Posted

Czyli tak jak mówiłem, chwyt jest węższy, tak jak w ostrych emkach. Ale myślę, że i bez tego adaptera dało by radę założyć AEGowy chwyt. Widać że stockowy mocowany jest na jedną śrubkę, można taką wkręcić w miejsce, gdzie normalnie w chwycie aegowym idzie zębatka silnika.

A tuning da Ci pewnie około 75-80 m maksymalnego, o więcej nie słyszałem.

Posted
A tuning da Ci pewnie około 75-80 m maksymalnego, o więcej nie słyszałem.

A stock?

bez tego adaptera dało by radę założyć AEGowy chwyt

Ale to więcej roboty. Choć wydawanie tych 41$ się nie opłaca.

Posted
A kolego Złoty pomyliłeś okienka. Czy to temat o G3?

No, faktycznie zmieniłem temat. Sorki :)

Tak się zastanawiam... Ten chinol kosztuje 200 zł. Potem przyjdzie tuning (około 2000zł). Tylko nie wiadomo za bardzo jakie części są z nim kompatybilne. To już jest problem. Z jakiego powodu sprzedają je z ,,flakami" które i tak pójdą do kosza?

Ciekawe czy te części będą pasować:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5393 Jak nie, to mamy problem :)

Posted (edited)
Bez gruntownego tuningu nie ma co nawet na to patrzeć

Na żadną chińską replikę snajperki nie da się patrzeć bez wymiany flaków. No wyjątkiem jest SVD

Edited by Piotrek94
Posted

W to MB-06 wpasowuje się zestaw krakmanowski:

Zestaw

czyli za 300 zł ma się ~~500 fps. Zaraz ktoś wymyśli uber tulejkę i preclufę się wsadzi. 500zł i będzie można sobie "snajperkę" złożyć. Z (chyba) przyzwoitym zasięgiem.

Pozdrowienia dla Foki :-F

Posted (edited)

No tak, snajperka jak marzenie, tu jakaś tulejka do lufy tam za 70zł zestaw tuningowy na 500FPS, jakoś złożyć i snajperka jak się patrzy. Do tego jeszcze luneta 4x20 Tesco i zamiata snajpera OMFGH D3LT4!!11

Dżajzaz :wink:

Edited by MAJOR762
  • 9 months later...
  • 4 months later...
Posted

Powiem tak,

Jestem szczęśliwym posiadaczem tej repliki wyplułem z niej całą paczke 0.30 blasterów 1000szt i okolo 600sz jakiś PJ 0.25

jako początkujący "snajper"(o ile można to tak nazwać) można się pouczyć na tej taniej replice

mój egzemplaż jest bardzo celny, potrafie strzelić wrogowi w tyłek, noge bądź czoło(nie lubie gdy ludzie wychylają się tylko częścią twarzy, bo nie lubie strzeelać w tważ, bo wiem jak to boli)z odległości 30-40m, mój najdłuższy "hit" był z odległości około 65m (ale wtedy już bałem dużą poprawke w lunecie (celowałem z 2m nad leżącym celem)

tory kulek są bardzo powtarzalne (co prawda co jakaś 5-6 kulka skręca w bok)

waży naprawde mało, można utrzymać replikę w jednej ręce(ale nie można wtedy celnie strzelać ;])

bez żadnych przyżadów celowniczych trafiam bez problemu w tarcze 30x30cm z 25m

nic nie zmieniałem w niej, czysty stock

Plusy

+duża celność i powtarzalność toru lotu bb

+bardzo mała waga

+czterotakt yummy ;}

+mimo kolby od m4, nie "drga" lub "trzeęsie" się przy celowaniu

+wmiare dobra wytrzymałość, jak narazie (czołgałem się z tom repliką w błocie, przesypał mi się piasek przez lufe

narazie to tyle plusów

Minusy

-mała waga (niektórym to przeszkadza)

-wygląd (wygląda jak zabawka, a nie replika)

-zbyt szybkie wkładanie magazynka powoduje jego zaklinowanie się, lub zbyt mocne powoduje odkrztałcenia

-otwory na zaczepy od magazynków nie wytrzymują silnej ręki i ukruszają sie (u mnie narazie 1 z 4)

- lufa wew lekko drga w lufie zew, ale wystarczy wyciąć z pianki lub styropianu lub bóg wie czego wypełnienie(takie jak http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_161_303&products_id=3274 )

-regulacja hop-up'u za pomocą impusika (trzeba go głęęęęboko wtyknąć)

-lekko się luzuje rączka od zamka (ale wytarczy mocniej dokręcić i spokoj na dłuższy czas)

-lufa zew lekko sie obraca (o jakies 2mm, ale zawsze)

PS

wypowiadam się o moim egzemplażu,

o który nie dbałem w szczególności (rzucany często wyciągany z okopów za lufe itp)

narazie żyje, napisze więcej kiedy zakupie do niego lunete ;p(wczesiej okazjonalnie pożyczałem od innych, ale naprawde bardzo żadko)

• 2 weeks later...
  • 1 year later...