Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Szukam informacji o AK 47 ze stajni KING ARMS.

Szczególnie interesują mnie informacje o body i kolbie stałej (tej która mieści baterię large). Jeśli ktoś ma teką replikę i jest w stanie udzielić jakichkolwiek informacji to będę wdzięczny.

"""""""Szukałem tego wątku na forum, lecz nic nie znalazłem. Jeśli to tylko moje przeoczenie, proszę niech jakiś administrator zamknie temat."""""""

• 3 months later...
  • 2 months later...
Posted (edited)

Czy ktokolwiek posiada informacje na temat AK King Arms? szczególnie interesuje mnie model X47... Bebechy są standardowe, czy jakieś kombinacje w środku?

Edited by polsal
Guest gecko123
Posted

Podłączam się pod to pytanie. Czy wykonanie stoi na równie wysokim, a bebechy na równie niskim poziomie jak w eMkach?

Taa... Miales kiedys taka M'ke? Powiedz co tam jest takiego tragicznego?

Posted

Taa... Miales kiedys taka M'ke? Powiedz co tam jest takiego tragicznego?

Taa... A swoją w stocku kolego ile trzymałeś? :roll: KA zwłaszcza pierwszych generacji słyną ze słabej jakości GB. Gdy się kupuje nową replikę za ~1tys. zł to się oczekuje wyższej jakości produktu niż chińczyk. Połóż sobie gb v2 ICS'a, G&P, KWA oraz KA na stole porównaj jakość wykonania i stan części po ~10tys. kulek. Jak mi w sklepie podłączyli Sig'a i nacisnąłem spust to dźwięk jaki wydobył się z GB był godny JG :roll:

Niektórzy oczekują, że jak wydają na replikę to nie muszą w nich grzebać, a ewentualny tunning w przyszłości będzie w miarę tani. Konkurencja na rynku AEG'ów jest już tak duża, że ładne body nie wystarczy. Cieszymy się razem z Tobą, że wydałeś ileśtam na swojego KA i drugie tyle na jego upgrade, ale nie zmienia to faktu, że stockowy gearbox leży i kwiczy w porównaniu do innych producentów w tej klasie cenowej. A po zdjęciach w necie z gb v3 KA nie widać postępów w kwestii bebechów. Każdy swoje chwali, ale litości ;-)

Też podłączam się do pytania. Ktoś już miał kontakt z bebechami AK od KA? Nie ma żadnych niespodzianek w środku w kwestii komory i dyszy? Bardzo mało informacji można wyszukać w internecie na ten temat.

• 4 months later...
Posted

Miałem okazję grzebać w tym już jakiś czas temu. Konkretnie w tym orisowanym brzydalu: X47 Side Folding Stock

Replika ładnie się prezentuje. Gorzej jak się weźmie w łapki. Ris trochę lata.

Replikę rozbiera się podobnie jak TM'ki (2 śróbki na imbus od spodu aby ściągnąć front).

Standardowo jak w KA, wymiana gumki oraz lufy spowodowała znaczny wzrost zasięgu.

Gearbox nie otwierany ze względu na gwarancję, ale dźwięk który się z niego wydobywa jest charakterystyczny dla badziewnego spodkładkowania + lipny/brak(niepotrzebne skreślić) smaru. Puki co działa. Stock. Dysza/Hopek wyglądają na standardowe.

Magazynek lipny. Czasem sama się "odwija" sprężyna od podkręcania. I szybko się ułamało mocowanie w magazynku (ten zaczep bliżej otworu z którego podawane są kulki). No i nie trzeba przypominać, że military.pl to kiepska obsługa gwarancyjna :icon_razz2: