Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam obecnie replikę TROY MRF-CX AEG King Arms

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2596

Jestem na etapie tuningu na podzespołach Systemy coś takiego:

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2753

Mam pytanie o szkielet w tej replice i jego jakość, ponieważ chcę tam zamontować sprężynę m140 np magbulla ?? czy nie rozleci się ?

A może zamiast zmieniać sprężynę na 130 zainwestować w lepszy szkielet ?

Edited by Raistllin
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

U mnie pękł przy m120 tyle że na mrozie(-20) . Moim zdaniem zamontuj w środek co chcesz bez wymiany szkieletu, a dopiero jak coś się ukręci to kombinuj. Szkielet KA nie wiele się różni wytrzymałościowo od innych v2.

Pozdrawiam.

Edited by mysiorov
Posted

Wystarczy włożyć pomiędzy komorę a szkielet w miejscu wlotu kulek(czyli taka rurka która styka się zmagiem), kawał gumy tak aby zamykanie repliki sprawiło mały problem, dzięki temu GB nie pęknie nawet przy -20 stopniach z M170 na pokładzie.

Posted

Wystarczy włożyć pomiędzy komorę a szkielet w miejscu wlotu kulek(czyli taka rurka która styka się zmagiem), kawał gumy tak aby zamykanie repliki sprawiło mały problem, dzięki temu GB nie pęknie nawet przy -20 stopniach z M170 na pokładzie.

To między komorę, a szkielet, czy między komorę i body??

Posted

Gumę dajesz na body w miejscu, gdzie styka się body z komorą hop-up. Dzięki temu siła uderzenia na przednią część szkieletu ( tam gdzie najczęściej pęka szkielet ) jest zmniejszona.

Posted

No właśnie tak zazwyczaj robiłem, dlatego się zapytałem, bo z opisu Marcinka można było wywnioskować coś innego. Ten patent ma nawet swoją nazwę- tzw. PoldeckFix ;-) I jak go wykonać jest o tym temacik.

Posted

Ja w to miejsce; między body a hop-up wsadziłem stoper do uszu. Niestety nie poskutkowało.

Nie martw się, nie jesteś sam 8) . U mnie ten patent z podparciem gearboxa komorą też słabo zadziałał. Dlatego teraz kupuje szkielet KWA na 9mm łożyskach :-F.