Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wiec jak jest naprawde? (Propan)

Recommended Posts

Posted

Moje skromne doświadczenia : działa bez problemu, jest bardzo zbliżony do Freonu R22a, można powiedzieć że to jego tańszy odpowiednik. Propan odpowiada "mocą" GreenGazowi, w którym pierwotnie był stosowany freon R22a. Propan jako tańszy szybko wyparł freon.

Ja testowałem propan i nie widzę rzadnej różnicy, fakt, testy odbywały się w domu. Myślę że w ciągu tygodnia - dwóch dostanę w łapki zestawik "polowy" i opiszę jak sprawuje się M700 Police kumpla, INGRAM kumpla i moja Berettka.

Posted

ja sprawdzalem na gunie berreta m92F z KWA bez BB, zasieg? ten sam, co sie zmienilo? jedynie dzwiek przy wydostawaniu sie gazu z lufy, co daje na plus, przynajmniej moim zdaniem, trudniej zlokalizowac, cu

Pozdro

Posted

Sony przeciesz testowales juz na beretce w bujakowie, zreszta na moim propanie ;] Jak juz wczesniej pisalem , nie widze zadnej roznicy(tylko w cenie) na Colt national match KWC i na beretta 92f TM, takze polecam.

Posted

ja mam na to dwie teorie:

1. przed naladowaniem guna gazem, wyjac dysze i nalac pare kropelek do srodka, wsadzic dysze i ladowac.

2. po kazdej strzelance rozbierac i smarowac guna.

najlepiej zastosowac wersje pierwsza i smarowac guna co 2-3 strzelanki...

Pozdro

Posted

Prokot : wystrzelałem dwa magazynki na Twoim - dzięki za użyczenie, w domu wyprułem chyba z dziesięć - dwanaście. Po bardzo szybkim strzelaniu obawiałem się zamarzania zaworu - ale nic takiego nie miało miejsca. Na oko moc jest taka sama jak Green Gazu.

Posted

Mam mala ( Wielka ? o_O ) prosbe...

Czy ktorys z Posiadaczow tegoz adaptera moglby skrobnac opis/recenzje do zbrojowki WMASG ?

Ewentualnemu Recenzentowi, zapewni to dozgonna wdziecznosc Wszystkich Maniakow jak i mojej skromnej osoby :).

Dziekuje.

Pozdro.

piok