Gumski Posted September 8, 2004 Report Posted September 8, 2004 Czy ktos wie cos wiecej o propanie? jak sie to sprawuje i ogolnie dziala? moze sie ktos podzielic wadami i zaletami produktu? Quote
Sony Posted September 8, 2004 Report Posted September 8, 2004 Moje skromne doświadczenia : działa bez problemu, jest bardzo zbliżony do Freonu R22a, można powiedzieć że to jego tańszy odpowiednik. Propan odpowiada "mocą" GreenGazowi, w którym pierwotnie był stosowany freon R22a. Propan jako tańszy szybko wyparł freon. Ja testowałem propan i nie widzę rzadnej różnicy, fakt, testy odbywały się w domu. Myślę że w ciągu tygodnia - dwóch dostanę w łapki zestawik "polowy" i opiszę jak sprawuje się M700 Police kumpla, INGRAM kumpla i moja Berettka. Quote
Fiku Posted September 8, 2004 Report Posted September 8, 2004 ja sprawdzalem na gunie berreta m92F z KWA bez BB, zasieg? ten sam, co sie zmienilo? jedynie dzwiek przy wydostawaniu sie gazu z lufy, co daje na plus, przynajmniej moim zdaniem, trudniej zlokalizowac, cu Pozdro Quote
Gumski Posted September 10, 2004 Author Report Posted September 10, 2004 No to cudo :D Wielkie dzieki!! Wlasnie na taka opinie czekalem.. :wink: trzeba w koncu pomyslec o gaziaku... Quote
Prokot Posted September 10, 2004 Report Posted September 10, 2004 Sony przeciesz testowales juz na beretce w bujakowie, zreszta na moim propanie ;] Jak juz wczesniej pisalem , nie widze zadnej roznicy(tylko w cenie) na Colt national match KWC i na beretta 92f TM, takze polecam. Quote
Gecko Posted September 10, 2004 Report Posted September 10, 2004 hmmm, a co ze smarowaniem guna ?? bo propan chyba nie ma w sobie oleju silikonowego :) ;) Quote
Fiku Posted September 10, 2004 Report Posted September 10, 2004 ja mam na to dwie teorie: 1. przed naladowaniem guna gazem, wyjac dysze i nalac pare kropelek do srodka, wsadzic dysze i ladowac. 2. po kazdej strzelance rozbierac i smarowac guna. najlepiej zastosowac wersje pierwsza i smarowac guna co 2-3 strzelanki... Pozdro Quote
Sony Posted September 10, 2004 Report Posted September 10, 2004 Prokot : wystrzelałem dwa magazynki na Twoim - dzięki za użyczenie, w domu wyprułem chyba z dziesięć - dwanaście. Po bardzo szybkim strzelaniu obawiałem się zamarzania zaworu - ale nic takiego nie miało miejsca. Na oko moc jest taka sama jak Green Gazu. Quote
Piok Posted September 14, 2004 Report Posted September 14, 2004 Mam mala ( Wielka ? o_O ) prosbe... Czy ktorys z Posiadaczow tegoz adaptera moglby skrobnac opis/recenzje do zbrojowki WMASG ? Ewentualnemu Recenzentowi, zapewni to dozgonna wdziecznosc Wszystkich Maniakow jak i mojej skromnej osoby :). Dziekuje. Pozdro. piok Quote
Recommended Posts