Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

:-P Mimo całej tej piękności Pedestroli produkuje repliki ekonomiczne. Sądze że do ceny takiej repliki którą wykonano w całości ręcznie trzebaby dołożyć ze dwa zera.

Edited by arend
Posted (edited)

Ja za Rangera dałem 1166 zeta (kupiony w dniu uprawomocnienia się ustawy z 200o roku :twisted: ) Za części , materiały i dodatki do waloryzacji wyszło mi jakieś 4-5 stów. Do tego jakieś 250 godzin z dłutkiem i pilnikiem oraz drugie tyle z gazą i woskiem.

Teraz widzę zazdrosne spojrzenia posiadaczy długolufnych Hawkenów czy Tryonów wypuszczonych prosto z fabryki pokrytych burym lakierem.

Cały czas też twierdzę że na drewnie powinien znaleść się olej i wosk a nie lakier.

Edited by arend
Posted (edited)

:wink: ja już niechcę dubeltówki :wink:

REWOLWER COLT DRAGOON MODEL 3 BUNTLINE .36

http://images42.fotosik.pl/181/9c2a59ede66ba634.jpg

http://images50.fotosik.pl/270/7c2eb17789c9ec57.jpg

http://images41.fotosik.pl/265/d19158facd4428e2.jpg

Jestem szczerze zaskoczony poręcznością i składnością takiego zestawu, mimo że sam rewolwer bez kolby jest trochę ciężki na lufę.

Niestety nie dane mi było postrzelać ale co sie odwlecze to.... ech niechcę zapeszać

[Miniaturka jest dla Ciebie pojęciem obcym?]

Edited by Foka
  • 2 years later...
Posted

TAAKK broń na czarny proch - składniki do zrobienia czrnego prochu zna chyba każdy węgiel, saletra siarka i nie koniecznie cukier - a kule można odlewać

Super sprawa, mój ojciec to se kiedyś zrobił taki muszkiet i i dziury w dechach robił ;p

Posted (edited)

TAAKK broń na czarny proch - składniki do zrobienia czrnego prochu zna chyba każdy węgiel, saletra siarka i nie koniecznie cukier - a kule można odlewać

Super sprawa, mój ojciec to se kiedyś zrobił taki muszkiet i i dziury w dechach robił ;p

Ja na ten przykład dziury w dechach robię wiertłem zamocowanym w wiertarce.

Czajnik. Łopata dla Ciebie ;>

Edited by danesz
Posted

Cukier w czernym prochu? Złe sny chyba miałeś , wiesz co mieszanina z cukrem by z lufy zrobiła. Inną sprawą to że z samorobionego prochu to tylko na wiwat strzelać można ( bo trafić to już raczej sen jakiś miły) a i to też niespecjalnie.

Drugą sprawą jest taki myk że wytwarzanie prochu jakiegokolwiek bez odpowiednich papierów to przestępstwo.tak samo jak bezkoncesyjna produkcja broni, w tym i samopałów na czarny proch.

Posted

Wnioskuję o zmianę nicku z 'marcinczajnik2' na 'marcintaboret'.