Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Co do niedomknięcia gearboxa w wypadku wkładania czegoś do niego to może i logiczne ale życie życiem i okazuje się że można a nawet trzeba- miałem gearbox od świni na stole z dyszą nawet bez pomiarów i naświetlań lufy czy komory skierowaną ku górze. Głowica Ultimate z tym gumowym zderzakim na czole... Sytuacje poprawił pasek z tworzywa-dość cienki umieszczony w górnej części od bolca do bolca ustalającego, które trzymają głowicę cylindra w gearboxie... Oczywiści odpowiednio cienki (ASG samo sobie pomogło i wykorzystałem kawałek blistra z opakowania po cylindrze-tę zakładkę w którą wsuwa się kartonik).Dysza zaczęła w końcu patrzeć na wprost a gearbox wbrew prawom fizyki jak się zamykał tak się zamyka dalej bez żadnego problemu... Wymiar wymiarowi nierówny tak jak replika replice i części do nich.

Ale mi ćwieka zabiłeś. Mam tą głowicę Ultimate'a a problem co do osiowości mam przez to że mi dysza się za bardzo kładzie do przodu.
  • 2 weeks later...
  • Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Używa ktoś gumek km head lub prometheus? Mam zamiar się zaopatrzyć w zestawy: lufa promyka, flat hop od promyka i gumkę km-head lub promyka. Aktualnie mam systeme i komorę king arms ;p. Opłaca się w którąś z nich zainwestować czy zostać przy systemie?

Tak wiem, że każda replika inna gumka, ale jak u Was się sprawdzają?

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Chcę sobie samodzielnie wymienić gumkę i lufę w CM.045. Do gumki (systema czarna) jest dołączona taka mała metalowa obręcz, do czego ona służy?

I jeszcze: dystanser ma być ustawiony jak? na płasko, prostopadle do lufy, tak?

Edited by kukunamuniu
Posted (edited)

Systemy czarnej nie miałem, ale to pewnie jakiś rodzaj obejmy/zacisku na lufę. Wyobraź sobie, że dystanser to walec, który ma pojechać po lufie - od wlotu (komory HU) do wylotu (muszka/tłumik). Chyba jest tylko jedno ustawienie, które by to umożliwiło i tak właśnie należy go ułożyć.

Edited by MarekMac
  • 2 weeks later...
Posted

Panowie jak to jest, dotychczas używałem zielonej gumki g&g, na lufie KM Head.

Zrobiłem teflon fix pod gumkę, replika zyskała 20fps. Bez teflonu, gumka spokojnie wchodziła w komorę HU. Niedawno kupiłem czarną systemę, ledwo lufa weszła w komorę (bez teflonu), a przy wyjmowaniu lufy gumka została w środku, miałem problem z wyjęciem.

Posmarowanie odrobiną smaru z zewnątrz dużo nie dało. Ustawianie hopa też całkowicie inne, dziś jadę na działkę zobaczę czy lepiej strzela.

Posted (edited)

Bo Systema jest taka syfna. Przewymiarowana i ledwo lub wcale nie mieści się w komorach, do tego często nie kręci na różnych dystanserach. Jest masa innych fajnych gumek :)

Edited by Emcet
Posted

Pewnie tak, ale nie będę budował repliki pod gumkę :) Systema to dobry punkt odniesienia przy wyborze odpowiedniej gumy. Wkładam i się okazuje, ża tu trzeba coś z większym kołnierzem, a to coś chudszego albo z większym cyckiem itp itd.

Posted

Z tym promykiem fioletowym to też nie jest tak ładnie. Na komorze ProWina miałem na niej zacinki. Z głupa sprawdziłem komore Cymy z promykiem. To samo. Bardziej wybredna na komory na to wychodzi :)

Posted

U mnie smigala swietnie (mowie tutaj o uszczelnieniu) w komorach:

M14 g&p i element

RPK na komorze lct i e&l

M4 vfc gbb

Ale tak, roznie bywa ;)

• 3 months later...
Posted

Jakieś wieści o zielonej G&G, dalej takie beznadziejne?

Nadal i nawet brane z różnych źródeł są tak samo badziewne - mają niedoróbki i są bardzo kruche.

Pewnym światełkiem w tunelu są za to czarne silikony od pdi i e&l.

• 1 month later...
Posted

Witam, rozleciał mi sie dystanser komory hop up, i mam pytanie. Bez niego strzelać raczej będzie kiepsko ale może da sie czymś zastąpić, dorobić z czegoś tak na szybkości.

Nowy dopiero po niedzieli dostane, a tak w ogóle to jaki wybrać?

Mam Specne SA B11 gumka czarna systemy

Posted

Czarny silikon pdi szlak trafił po ok 200 kulkach w swd. Uszkodzeniu, a w zasadzie wytarciu uległ cycek Bax.

Na chwilę obecną najlepsze co znalazłem w warsztacie to silikon od e&l.

Systemy energy i zielone g&g obecne to badziewie. Tęsknię za starymi, mięsistymi systemami.

Posted

Ja tam polecam promyki w wyższej półce. Klasa sama w sobie ;). Co do tańszych to jak Mendi. E&L polecam, leży w rk-02 i spisuje się bardzo dobrze. Systemke mam jeszcze jakoś półtora letnią, nie wiem jak teraz z tymi nowszymi, ale ona się sprawuje. Widziałem ostatnio te zielone G&G w sklepie i nie wyglądały tak źle. Nie wiem jak z osiągami.

Posted

@Mendi

A niebieskie madbulle? Wg mnie działają elegancko :icon_smile:

Według mnie również, tyle że nie mam ich obecnie, wszystkie mi wyszły.

@Puloman

Nie chodzi o to że g&g źle wyglądają, chodzi o to że się źle sprawują. Inna mieszanka jest i są bardzo kruche.

A co do promyków, to faktycznie, klasa gumeczki. 2 lata hulał u mnie fioletowy promyk, aż się rozpadł i on właśnie jest git na zimę. Czerwony promyk ma bardzo ciasny kołnierz, a że jest z twardszej mieszanki to jedynie na lato się nadaje.

Pozostaje mi zapolować na mb niebieskiego albo na promyczka fiolet.

Posted

Co z tego że są ładne, jak po kilku strzałach kołnierz albo cycek odpadają...

A co do dystansera, to fakt, niezły jest, ale nie wszystkie komory korzystają z tego typu docisku.

Mnie ciekawią te flat-straight laylaxy, niebieskie bodajże, do których dedykowany jest spłaszczony dystanser. Niby taki flat-hop. Miał to ktoś może?

Posted

W filmiku na yt o flat hopie (w języku angielskim) mówią że lepiej sprawuje się przerobiony fioletowy promyk, a niebieski słaby. Jeśli komuś zależy to poszukam linku :)