Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

To jaką gumke w końcu polecacie?

Bo jedni polecają guardera inni znowu mówią, że jest zły (ostatnie posty)

Na temat gumki gg jak i sytemy też zetknołem się z różnymi opiniami.

Mam emke ok 350 fps.

• Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A co czytać i myśleć nie potrafisz :icon_question: Skoro są różne opinie to jak ktoś "w końcu" ma Ci coś polecić? Kup kilka i dopasuj którąś do swojej giwery.

Posted

To jaką gumke w końcu polecacie?

Bo jedni polecają guardera inni znowu mówią, że jest zły (ostatnie posty)

Na temat gumki gg jak i sytemy też zetknołem się z różnymi opiniami.

Mam emke ok 350 fps.

Madbull niebieski, guarder przeźroczysty, systema energy, g&g zielona opcjonalnie. Te masz do wyboru, polecam na początek spróbować systeme, jak nie będzie działać to inne, madbull niebieski ma najgrubszy kołnierz.

Posted

Sprobuje tego gurdera bo podjade do tajwana i bede mial na jutrzejsza.strzelanke a nie chce mi sue czekac na zamowienie z gf.ale w z tych co wymieniles to gurder chyba najgorszy?

Jak dla mnie najgorsza z tych co wymieniłem to zielona gg. Ale ktoś inny może mieć inne zdanie. Z guarderem będzie trudność z założeniem, można uszkodzić.

Posted

Jak dla mnie najgorsza z tych co wymieniłem to zielona gg. Ale ktoś inny może mieć inne zdanie. Z guarderem będzie trudność z założeniem, można uszkodzić.

No właśnie a ja bym powiedział, że zielona jest doskonała. Problem polega na tym, że co kolejna replika i jej użytkownik to opinia jest inna. Gdyby wszystkie komory, gumki i lufy były absolutnie precyzyjnie wykonane to pewnie nie było by takich rozbieżności. Jedno jest pewne, sprawdzenie kilku gumek w końcu doprowadzi Cie do takiej, która będzie perfekcyjnie podkręcać i uszczelniać. Sam korzystałem z sześciu różnych sztuk, na trzech różnych komorach. No i dzięki Bogu w końcu znalazłem to czego szukałem.

• 1 month later...
Posted

Obywatele... Mam następujący problem, nie wiem co wsadzić do repliki. Działa na sp130 i nie byłoby wielką filozofią dobrać do tego gumę, gdyby nie specyficzna lufa. Mianowicie jadę na Magic Box. Połączenie tej lufy z Systemą Energy i komorą Elementa nie miało prawa bytu. Gruba lufa i dość tłusta Systema nie chciały włazić w komorę. Ostatecznie wycisnąłem z tego bajeczne 340-370fps....

Co proponujecie pod sp130, mając na uwagę lufę o dość dużej średnicy?

Posted

PDI, ale rzadko kiedy dobrze się z którąkolwiek dyszą uszczelnia...MB niebieski i czerwony jest zbliżony do systemy jeśli chodzi o grubość(są cieńsze minimalnie).

Generalnie zbytnio wyboru nie masz :-) .

Posted

Dobra, jakieś propozycje już mam. Chyba wezmę Madbulla. Komora elementa i tak leci do przetopienia na jednorazowe widelce, bo ten szajs nie nadaje się do użytku. Planuję kupić komore (m4) z tym pierścieniem regulacyjnym zamiast trybików, jakiegoś ProWina, czy Retro Arms, więc zrobi się wewnątrz odrobinę więcej luzu. Myślę, że wszystko, chociaż dorobinę cieńsze od Systemy przejdzie.

Posted

Mam obecnie w domu 4 madbulle niebieskie i podobną ilość system. Niebieski Madbull jest imho jeszcze grubszy niż systema.

Np. włożenie go do komory TM, z lufą Promyka jest dość wymagające. Ale da się, tylko trzeba wiedzieć jak. Przypuszczam, że jak pokombinujesz, to w elemencie też zmieścisz. Chyba, że lufy Magic Box, mają jakąś mega dużą średnicę zewnętrzną.

• 2 weeks later...
Posted

Gdyby ktoś jeszcze chciał kupić gumkę G&G, to moja przestroga. 3szt jedna po drugiej wyglądają w środku tak:

61de4fe25767.jpg

d4aaf0befb20.jpg

Proszę zwrócić uwagę na wzgórek do podkręcania kulek.

Jest źle odlany, przez co ściąga kulki w lewo, nie ważne jak ustawimy hopa lub przekręcimy lufę.

Posted

W tym tygodniu kupowałem zieloną GG w airsoftarmory. Moja jest zdrowa, bez żadnych patologii. Właśnie montuję ją z komorą KA do emki. Weszła bajecznie gładko, sutek dokładnie u góry, równy. Albo w tym sklepie mają starsze serie bez wad, albo mam farta.

Posted (edited)

Moja g&g z gunfire jest o kant dupy. Beznadziejnie kręci, a jak kręci to z mocą 80fps.

Systema na tym samym konfigu śmiga jak ta lala, na 2 różnych komorach, oraz różnych lufach.

Łącznie próbowałem z 5 gum g&g w różnych replikach z różnych okresow, i w żadnej nie dało to przyzwoitego rezultatu.

Nie wiem, jak mozna to gówno zachwalać.

Edited by Nitro
Posted

Moja g&g z gunfire jest o kant dupy. Beznadziejnie kręci, a jak kręci to z mocą 80fps.

Systema na tym samym konfigu śmiga jak ta lala, na 2 różnych komorach, oraz różnych lufach.

Łącznie próbowałem z 5 gum g&g w różnych replikach z różnych okresow, i w żadnej nie dało to przyzwoitego rezultatu.

U mnie wszystkie gumy G&G kręcą jak należy, we wszystkich replikach, z jednym wyjątkiem, miałem zielone G&G i wszystkie kręciły jak ta lala. Wyjątkiem jest stockowa guma z mojego F2000, ale jedyne co jej dolegało to złe założenie. Ale jak tak czytam, to do nadchodzącej repliki, wrzucę miękkiego Ultimate'a. Miałem go w P90 Marui i kręcił rewelacyjnie.

Posted

Popieram, tak się te gumki zrypały, że szkoda gadać... Ja w przeciągu ostatniego roku też miałem kilka sztuk z różnych okresów. Ogólnie mają nadlewki, np na kołnierzu. Raz miałem gumkę z niedolaną? wypustką podkręcającą, itd. Kiepsko się to uszczelnia z dyszami, dziwnie kręci.

Z czystym sumieniem polecam ludziom teraz Systemę albo niebieskiego Madbulla, zero problemów, tylko ciasno w komorę włażą. PDI też fajna gumka, ale jak ktoś wcześniej wspomniał menda wybredna jest i nie wszędzie się uszczelnia z dyszą.

Posted

Dla tych co lubią g&g to z chęcią się wymienię - mam kilka bez uszkodzeń.

Mimo to wolę montować inne :) nawet shsa(wbrew pozorom są to bardzo dobre gumki- polecam matowo białe i fioletowe).

Najlepsza dla mnie była zawsze systema. Gdzie bym jej nie wpakował, działała świetnie. A był taki czas, co to dużo osób hejtowało systeme, właśnie na korzyść G&G.

• 3 weeks later...
Posted

Zawsze montowałem zielone g&g i były tio sczesliwe i dobre czasy, na forum sa pierwsze tematy ze te gumki zaczynaja ssać.

Pytanie co montować wiec innego? najlepiej dla replik w przedziałach 430-500fps?