Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam !

Obiektem mojego pożądania podchodzącego powoli pod zboczenie i zdeterminowaną walkę z własnym charakterem stała się emka CQB.

Los chciał, że akurat emka pejota jest w promocji, na którą pozwala moja kieszeń ( Znając moje szczęście jutro promocja się skończy )

http://www.taiwangun.com/shop,show,1382

Przeznaczeniem emki będzie las, konkretnie szturm.

Na wstęp zmieniłbym gumkę na silikonową systemy i lufę. Lufa siedzi w środku 150mm, lecz nie wiem czy wejdzie większa ( w vsr siedzi w stocku 455 bodajze, a do lufy zew. wchodzi 505 ). Zakrył bym tlumikiem i wcisnął lufę Prometheus 6.03 300mm, w ostateczności 229mm.

Z tego co doczytałem, jest to replika III-gen P&J i w stocku oferują dobrej jakości i dobrze spasowane metal body, oraz baterię 9.6 bodajże na ogniwach firefoxa.

Jakiego zasięgu skutecznego tej emki mogę się spodziewać na gumce systemy silikonowej i lufie 6.03 promyka, kulki powiedzmy 0.25 G&G ? Jakiego zasięgu skutecznego po włożeniu dodatkowo BU Guardera i uszczelnionej komory ( bodajze KA ) ?

Czy do szturmu replika z lufą promyka i gumką systemy póki co wystarczy ? ( update gb później [ fundusze ] )

Ktoś macał ? Strzelał ? Czytał ?

Bardzo proszę o opinie, każda mile widziana.

Pozdrawiam.

Posted

Ja mam, i polecam ale do budynków.

I po co ci precka? Do budynków nie musisz mieć 100 metrów zasięgu. Ewentualnie zmiana gumki jak ta się skończy, to wszystko. Do tego można dołożyć jakąś fajną batkę żeby rof był większy, to wszystko. I jeśli kolba jest za krótka (dla mnie jest) to wymień, i po kłopocie.

Spasowanie body zajebiste, tu się zgodzę. Zero luzów, i to dosłownie. Lufa wejdzie max 180mm, od MP5 bodajże, bo inaczej będzie wystawać poza tłumik.

:)

Posted

#up

Napisałem, że dokupię tłumik np. 10 cm żeby zakryć dłuższą lufę.

No i precka koło 300mm chciałem i gumkę systemy , żeby to dawało rady w lesie.

No i powtarzam najważniejsze pytanie ;s.

Jaki zasięg ma na stocku i celność, jaki zasięgu mogę się spodziewać po wstawieniu precki 6.03 promyka 300mm/229mm, oraz gumki systemy i jaki po wstawieniu oprócz tego BU guardera i wzmacnianiu części gb?

Bo nie chciałbym wpakować w replikę 470, 300 na tuning i mieć 45 metrów zasięgu? ;]

Żeby wycisnąć chociaż 55 m z tego da rady ?

Pozdrawiam.

Posted (edited)

@Karmazyt: "Przeznaczeniem emki będzie las, konkretnie szturm." Czytać umiesz?

Precka Promyka to świetny wybór, gumka Systemy, Dystanser H, teflon-fix. Bore-Upa nie musisz wstawiać bo w stocku jest. Komorę by można wymienić, ale jak replika ma być do szturmu zastanów się nad kolimatorem ;)

Przy takim krótkim liczy się szybkość więc zainwestowałbym w lepszą elektrykę ;)

Pozdrawiam.

PS: A tu coś nie halo.... :???:

http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...j16a4-1146.html

http://www.taiwangun.com/shop,show,1382

I tu stoi... promocja bo to zwykły bez tuningu ich. Stąd różnica w prędkości i w braku opisu...

Edited by grzechotnik
Posted (edited)

#up

Teflon fixa się boję troszkę robić, bo jak się dobrze zrobi to jest gdzieś +10 fps, a jak zdupie to mniej więcej -50 ( jak to powiedział ktoś mądry ). Do tego nie mam skilla ;d.

Czyli ...

Na tej emce krótkiej cqb o którą mi chodzi ...

Po wstawieniu lufy promyka 300mm 6.03, gumki systemy, komory uszczelnionej i dystansera H, bedzie 50-55 m zasięgu?

I ile w tym jest na stocku jedynie z wymienioną gumką systemy i dystanserem? s;

Bo lufę i komorę tak kajś za 20-30 dni bym dawał.

Pozdrawiam.

Edited by Mleczaj_Krowka
Posted

Nie wiem jak jest z GB, czy tam coś wymieniają. Na początek zespół lufy to podstawa. Będzie tyle ;) Tylko trzeba dobrze złożyć.

Poczytaj temat o replice, naprawdę jest tego dużo na wmasg, więc tylko odsyłam Cię do szukajki ;)

Pozdrawiam.